ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Farliga järnrör hittade under vattnet vid badplatser

Metro · 26 Jul 2013
Uppdaterad 26 Jul 2013

Dykare har hittat järnrör och vässade träspett under vattenytan vid badplatser i Örkelljunga kommun, rapporterar P4 Kristianstad. Det är andra året i rad som det sker.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen har ingen statistik över den här brottstypen, men säger att det är ovanligt, skriver Sveriges Radio.
Polisen har ingen statistik över den här brottstypen, men säger att det är ovanligt, skriver Sveriges Radio.Foto: Stian Lysberg Solum

– Jag hann precis komma ner under vattenytan när jag såg det första röret, berättar  sportdykaren Mattias Persson för P4 Kristianstad.

Det var han som upptäckte järnrören utanför badbryggan i Fedingesjön för två veckor sedan.

– Hade man bara sprungit rakt ut och hoppat hade man landat rakt på dom, det hade kunnat gå illa.

Rören hade ryckts loss från badbryggan i samband med att badplatsen vandaliserats. Det är inte första gången som någon gillrar fällor i området, skriver Sveriges Radio. Ifjol kallades sportdykare in vid en badplats i Hjälmsjön.

– Vi hittade tre 1,5 meter långa träspett precis under vattenytan, där bryggan slutade. De var vässade – det såg man klart och tydligt, säger Mattias Persson.

Det är oklart hur vanligt förekommande fenomenet är och i vissa fall kan det röra sig om byggrester. Men på sina håll är de vassa föremålen uppenbart medvetet utplacerade.

Johan Kosmo, barnläkare på centralsjukhuset i Kristianstad, säger till P4-kanalen att det finns flera faror.

– Dyker du kan du bryta nacken, men även om du hoppar i kan du få svåra sårskador. Den stora risken är att fastna: får du panik kan du lätt drunkna.

Han fortsätter:

– Som läkare, medmänniska och förälder blir jag helt vansinnig när jag hör detta. Man får hoppas att det är personer som gör detta på skoj och inte förstår allvaret. Jag kan inte tänka mig att man inser att man kan döda en oskyldig människa på det här sättet.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro