ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Farliga studentflak stoppas i dag

Ulrica Widsell · 7 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

• Sex gripna i Stockholm • 600 högerextrema tågade

klar

Artikellänk är kopierad

OLYCKOR.Femton personer skadades i studentflaksolyckorna i Stockholm i förrgår. I dag fortsätter festandet.– Vi griper in om vi ser uppenbara brister på en transport, säger Ulf Göranzon, informationsansvarig vid länskriminalpolisen.Trots att flera studenter skadades i olyckor när de föll från två olika studentflak i Stockholm i förrgår kör studentflaken vidare. Mängder med lastbilar med festande studenter kör genom city den här veckan och nästa.

Vid olyckorna i tisdags lossnade de plankor som fungerar som räcke längst bak på flaket. – Konstruktionen med reglar i virke som går som ett räcke runt flaket och över flakluckan bak är den vanliga. Normalt håller plankor bra, säger Dick Örn, tillförordnad vd på Bellmans Åkeri i Nacka, med två studentflak kvar att köra i år.– När det är alkohol med i bilden är det lätt att tappa uppmärksamheten. Vi kommer att prata med dem som är på flaket så att de förstår allvaret. Man kan inte luta sig många personer mot ett sådant här räcke eller sitta på räcket, säger han. Polisen kan stoppa flak med säkerhetsbrister.– Vi håller koll så mycket vi kan, säger länskriminalpolisens Ulf Göranzon.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro