ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Färre blir vräkta

Ivica Celikovic · 6 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Attitydförändring från bostadsbolagen kan vara orsak

klar

Artikellänk är kopierad

Karin Pettersson, boendesekreterare i Bergsjön, menar att samarbete är bra för att förhindra vräkningar.
Karin Pettersson, boendesekreterare i Bergsjön, menar att samarbete är bra för att förhindra vräkningar.

HEM. Antalet vräkningar har minskat med 18 procent det senaste året i Göteborg. Även antalet inkomna ansökningar om vräkning har minskat med cirka 20 procent. Enligt kronofogdemyndigheten kan orsaken till den positiva trenden vara attitydförändringar hos bost-adsbolagen och att konjunkturen har blivit bättre under förra året.– Vi försöker förebygga eventuella avhysningar på ett tidigt stadium, säger Katarina Ahlqvist, vd för Gårdstensbostäder.

På olika håll i kommunen pågår dessutom projekt med syfte att stötta människor som riskerar att bli vräkta från sina hem. Ett exempel är Bra boende i Bergsjön där man utvecklat ett samarbete mellan stadsdelsförvaltningen och fastighetsägarna. Bland annat att genom att betona vikten av att hyres-skulderna och andra störningar ska signaleras tidigt, varje månad.– På så sätt får vi chans att reagera i god tid och göra något åt problemet för att förebygga vräkningen, säger Karin Petersson, boendesekreterare i Bergsjön.

klar

Artikellänk är kopierad

Ivica Celikovic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro