ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Färre gifter i Malmö stad

Ingrid Arinell · 25 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

2008 mår Malmö bättre än på länge. Jämfört med 1980-talet är både vattnet och luften renare. Men än finns mycket att göra för att uppfylla miljömålen.

Luften är bättre än vad den var på 1970- och 80-talet. Utsläppen per bil har blivit mindre. Men de senaste fem åren har förbättringen avtagit. – Trafiken är värst eftersom den släpper ut föroreningar där vi andas, säger Lars Nerpin på miljöförvaltningen.

Förra året infördes ett försök med förmånsparkering för miljöbilar. Den som har en miljöbil som är tre år eller yngre kan betala 300 kronor för ett tillstånd som ger fri parkering.Nytt för 2008 är att Malmös trafikmiljögrupp ser över möjligheten att köpa videokonferensutrustning till Stadshuset. Allt för att undvika onödiga bilresor.

De skånska vattendragen blir renare, men det måste ske snabbare om vi ska nå miljömålen. Halterna av kväve och fosfor för höga.Vattnet i Öresund är också drabbat av miljögifter. – Men mätningar talar för att halterna av tungmetaller har minskat de senaste 20 åren, säger Lars Nerpin. – Malmös miljö blir bättre men den måste bli bättre fortfare, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro