ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Färre uteserveringar än vanligt

Karolina Skoglund · 25 Mar 2013
Uppdaterad 25 Mar 2013
Frusen premiär väntas på uteserveringar Gustaf Nordahl, 20, Karolina Gustafsson, 19, och Nilas Alakoski, 19, trotsade kylan och hade uteserveringspremiär i fredags på Snaps på Medborgar- platsen. –  Så länge solen är framme och man har filtar är det skönt, men vi längtar så klart till att den riktiga vårvärmen kommer.

Frusen premiär väntas på uteserveringar Gustaf Nordahl, 20, Karolina Gustafsson, 19, och Nilas Alakoski, 19, trotsade kylan och hade uteserveringspremiär i fredags på Snaps på Medborgar- platsen. –  Så länge solen är framme och man har filtar är det skönt, men vi längtar så klart till att den riktiga vårvärmen kommer. Foto: Isabel Svensson


Om en vecka börjar sommarsäsongens uteserveringstillstånd att gälla. Något som för många är ett startskott för våren. Men inför den officiella premiären kan det bli färre uteserveringar att välja mellan.

klar

Artikellänk är kopierad

Vädret har satt våren – och även uteserveringspremiären – på paus. Enligt SMHI tar sig termometern knappt upp över nollstrecket på premiärdagen den 1 april. Det är något som kan ha bidragit till att färre ansökningar om uteserveringstillstånd än vanligt kommit in.

Hittills har endast 477 mot fjolårets 1 390 ansökningar nått polisens tillståndssektion. 

–   Oftast brukar ansökningarna komma in i en klump de första fina dagarna i mars. Nu har det inte varit några sådana dagar så det kan vara en anledning till att det är färre som sökt, säger en handläggare. 

Snaps på Medborgarplatsen, som har tillstånd året om, valde att trotsa den försenade våren och smällde upp sin uteservering redan den 15 mars. Sedan dess har de samlade plusgraderna inte varit många. 

– Detta är den kallaste våren jag kan komma på. Vi har aldrig haft snö på uteserveringen tidigare, säger Snaps driftschef Pascal Lund. 

Men det är inget som, enligt honom, hindrar besökarna. 

– Först och främst tycker våra gäster att det är ett vårtecken när vår uteservering öppnar. Den är en av Stockholms största och vi har haft fullt trots att det varit minusgrader över ett helt dygn, säger Pascal Lund.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro