ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Färsfuskande Icahandlare påkommen–  förstörde bevisen i panik 

Tomas Lundin · 8 Jan 2015
Uppdaterad 8 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Icahandlaren fuskade med köttfärsen. När han blev påkommen försökte han förstöra bevisen. 

Det var vid en kontroll på en Ica Nära-butik i norra Sverige som kontrollanterna såg att Icas egna färdigpackade färs hade försetts med butikens egna etiketter. Handlaren hävdade att Ica levererat färsen utan etiketter och att butiken därför satt på egna etiketter, men på undersidan av förpackningen fanns Icas eget förpackningsdatum kvar och det var elva dagar tidigare än butikens.

Inspektörerna hann ta en bild av det paket som hade passerat bäst före-datumet med mest marginal, men fick inte med sig beviset. Icahandlaren tog nämligen paketet, slängde det i kartongpressen och uppmanade inspektörerna att gå. 

Normalt har Icas färdigpackade färs åtta dagars hållbarhet. Det verkar alltså som att färsen redan gått ut och borde slängas när den sedan packades om och fick ligga fem dagar till.

En gång tidigare har butiken blivit påkommen med att klistra sina egna lappar på färsen men den gången kontrollerades datumet inte mot Icas datum på undersidan.

Kommunen har nu lämnat in en åtalsanmälan för brott mot livsmedelslagen mot Icahandlaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro