ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fashionshopping med guldkant

Anders Falkirk, Metros reseexpert · 16 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Harper’s Bazaars chefredaktör Glenda Bailey (till vänster) tittar på klänningar i Dolce & Gabbanas butik på Madison Avenue i New York. Kate Moss kollektion kan du hitta i Topshops flaggskeppsbutik i London. (till höger) Men det är inte varje dag hon själv agerar skyltdocka.

Harper’s Bazaars chefredaktör Glenda Bailey (till vänster) tittar på klänningar i Dolce & Gabbanas butik på Madison Avenue i New York. Kate Moss kollektion kan du hitta i Topshops flaggskeppsbutik i London. (till höger) Men det är inte varje dag hon själv agerar skyltdocka. Foto: AP Photo


Metro guidar dig rätt i de fyra stora modestäderna

klar

Artikellänk är kopierad

New York – ett jeansmecka

London – har det mesta

Inspirerande shopping Gå till Dover Street Market, en konceptuell modemarknad skapad av Comme des Garçons-designern Rei Kawakubo.Här finns ofta rabatterade modeartiklar, plagg i begränsad upp­laga och installationer från kreativa märken som Judy Bla­me, Boudicca, John Galliano, Martin Margiela, Azzedine Alaïa och Raf Simons. Läs mer på www.doverstreetmarket.com

Besök även ”Absolutely fabulous”-tjejerna Patsy och Edinas favoritvaruhus Harvey Nichols i Knights­bridge (www.harveynichols.com). Här finns ett inspirerande utbud av handplockade modekollektioner från namn som Christopher Kane, Rodarte, Giles, Sinha-Stanic, Marios Schwab, Erdem, Lanvin, Nina Ricci och Marc Jacobs. FyndshoppingSom alla vet är London ett fantastiskt ställe om man vill hitta High Street-versioner av catwalk-looker. De flesta fashionistas tar sig till ­Top­shops flaggskeppsbutik vid Oxford Circus. Det är ett enormt varuhus som säljer både originaldesign och kopior, liksom minikollektioner från unga designer samt Kate Moss eget märke.Om du bara nöjer dig med stora märken, kolla in Browns Labels for Less på South Molton Street.Dessutom är East End ett shoppingmecka med Europas kanske roligaste ­vin­tage- och retroshopping.

Paris – kolla in dépôts ventes

Tips: Sommarfynda mode i Antwerpen

I dessa klimattider är shoppingresor kontroversiella. Att bränna i väg till Paris för att shoppa, i många fall märken som finns här hemma, anses oansvarigt på grund av flygresans klimatpåverkan.

Men samtidigt: Varför skulle det vara mer fel att åka på en shoppingresa till Paris än på en golf­resa till Cypern mitt i vintern? För att shopping är ett ”ytligare” intresse än gubbars svingande?Jag tycker att det här är en svår diskussion som lätt hamnar i moraliska fördömanden och klimatfundamentalism (alla nöjesresor med flyg borde förbjudas).

Hur som helst: För miljömedvetna fashionistas föreslår jag en tågresa till Antwerpen i sommar.Här finns Ann Demeulemeesters, Dries van Notens och de andra flamländska klädskaparnas butiker. Och i slutet av juli börjar deras stora sommarrea.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Falkirk, Metros reseexpert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro