ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fattiga PPM-sparare lyckas bättre än rika

Andreas Jelvefors · 18 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Fattiga PPM-sparare lyckas bättre än rika 
  Småkommuner lyckas sämre med sina PPM-besparingar.
Fattiga PPM-sparare lyckas bättre än rika Småkommuner lyckas sämre med sina PPM-besparingar.

20,8 procent – så mycket har svenska inkomsttagare i genomsnitt fått i avkastning på sina PPM-placeringar sedan systemets start år 2000. Men skillnaderna i den genomsnittliga avkastningen är märkbara kommuner emellan. I välbärgade småkommuner lyckas invånarna ofta sämre med sina PPM- placeringar än i kommuner med många låginkomsttagare. I Stockholms län har inkomsttagare i exempelvis Botkyrka fått procentuellt större avkastning än inkomsttagare i Ekerö och Lidingö kommun. – Våra undersökningar visar att de som har höga löner generellt sett tycker att PPM-pengarna är en liten del av inkomsterna och därför inte lägger så mycket energi på detta, säger Mattias Rexare på PPM:s pressavdelning.

SÄMST I SMÅ KOMMUNER – Åldersstrukturen brukar inte skilja så mycket mellan kommuner att det blir utslagsgivande. Det ska i så fall vara i kommuner där det finns många unga som nyligen kommit ut på arbetsmarknaden. Chansen är stor att de fått god avkastning på sina pengar med tanke på hur börsutvecklingen varit, fortsätter Rexare. Tendensen i Västra Götaland är att invånare i pyttekommunerna haft sämst avkastning. I bottenligan återfinns Tjörn, Öckerö och längst ner Dals Ed, med en genomsnittlig avkastning på endast 18,1 procent. Sämst avkastning i landet har inkomsttagarna i västerbottniska Vindeln fått, 16,9 procent.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro