ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fattiga riddare misstänks ha gjort medlem ännu fattigare

Petter Sundsten · 14 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ERSÄTTNING. Föreningen Fattiga riddare hjälper skuldsatta i nöd. Nu stäms de själva – anklagade för att ha blåst en medarbetare på flera månadslöner.– Det är en katastrof, säger den 53-åriga kvinnan till Metro.Kvinnan är bosatt i Västsverige och hade under lång tid arbetat ideellt för Fattiga riddare, som jobbar med att hjälpa tungt skuldsatta personer.I augusti 2005 anställdes hon i ett projekt  och fick lön med pengar som föreningen fått från Allmänna arvsfonden.

Men förra sommaren blev det plötsligt mindre pengar i lönekuvertet.– Först fick jag halv lön. Sedan fick jag ingen lön alls trots att jag jobbade, säger hon.Nu har hon stämt föreningen till Arbetsdomstolen. Hon kräver cirka 100 000 kronor i skadestånd för utebliven lön och allmänt skadestånd.Fattiga riddare menar att de sagt upp henne, vilket den 53-åriga kvinnan säger inte stämmer.– De har kommit med något påstående att hon varit uppsagd, säger förbundsjurist Bo Villner, på LO-TCO rättsskydd.

Fattiga riddare vill inte uttala sig om fallet när Metro kontaktar föreningen.– Vi har haft en förhandling med facket och inte kommit överens. Nu får vi se vad Arbetsdomstolen säger, säger föreningens ordförande Lotta Lagnander.Vad tycker du om att en förening som ska hjälpa skuldsatta inte betalar ut sina löner?– Vi anser att vi inte är skyldiga henne något och jag har ingen anledning att föra en diskussion om det här i medierna, säger Lotta Lagnander.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro