ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fattigt utbud när Sony och Samsung intog scenen på CES-mässan

Aron Andersson · 6 Jan 2015
Uppdaterad 6 Jan 2015

Foto: Aron Andersson


klar

Artikellänk är kopierad

SonySamsungCES-mässanLasVegasactionkameraVarken eller hade några större nyheter att bjuda på under i . Nya tv-apparater, högtalare och en var allt besökarna bjöds på.

Vid Sonys stora presentation under elektronikmässan CES i Las Vegas inledde företaget vd med att kommentera hackerattacken mot företaget och de hot som framförts för att stoppa filmen ”The Interview”

– Jag måste säga att yttrandefrihet är viktigt för Sony och nu finns filmen tillgänglig via flera onlinetjänster, sa Sonys vd Kazuo Hirai.

Men på nyhetsfronten fanns det inte så mycket överraskningar. Sony uppdaterade sina tv-apparater med ett antal nya 4K-modeller och visade bland annat en lampa som även fungerar som högtalare.

Lika lite nyheter hade Samsung att visa upp. Även här rörde det sig om några tv-apparater och en högtalare som sprider ljudet i alla riktningar. Mer spännande blev det dessvärre inte i år och det Samsung själva försökte fokusera på var egna formatet SUHD, en vidareutveckling av UHD, alltså Ultra-HD, alltså 4K, alltså fyra gånger dagens HD-upplösning.

Poängen med ett SUHD är lite oklar men möjligtvis är det ett sätt att utmana LG och deras oled-apparater. Oled-tekniken med individuella pixlar som kan släckas helt ger en svärta som är omöjlig att matcha med en vanlig led-tv. Men Samsungs kontring är alltså SUHD, en kombination av hårdvara och mjukvara som enligt tillverkaren ska ge otroliga färger och djup svärta.

►LÄS MER: Så vass blir nya böjda supermobilen

►LÄS MER: Här är hörlurarna som tar din puls i örat och hjälper dig springa rakt

►LÄS MER: Här är fem heta prylar från elektronikmässan i Las Vegas

►LÄS MER: Låt inte fler blommor dö i ditt hem – här är krukan som hjälper dig

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro