ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Favoriten Oscar Zia nervös över konkurrensen

Anneli Sandberg · 14 Feb 2014
Uppdaterad 15 Feb 2014
Oscar Zia vann publikens hjärtan under fredagens genrep.

Oscar Zia vann publikens hjärtan under fredagens genrep. Foto: Gustav Gräll


Oscar Zia är förhandsfavorit till att gå till final i morgon och han fick mest röster i av publiken på fredagens genrep. Men Zia vågar inte tro att det ska gå vägen i morgon. Det är den tuffaste deltävlingen”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Även Ace Wilder var nervös men fick stort stöd av publiken.
Även Ace Wilder var nervös men fick stort stöd av publiken.Foto: Gustav Gräll

Han är en av förhandsfavoriterna till finalen. Han är, enligt Telenors undersökning Blueroom, den artist i tredje deltävlingen som det snackas mest om i sociala medier. Och han vann stort i Svenska spels och Poplights publikundersökning efter det publika genrepet på fredagskvällen. Vi pratar förstås om Oscar Zia.

Det är med andra ord mycket som pekar på att 17-åringen är given i finalen men själv är han mest nervös över konkurrensen i startfältet.

– Nu när jag fick se alla bidrag blev jag nervös. Jag tycker att det är den tuffaste deltävlingen för att alla artister har en egen genre och ingen krockar med rösterna och det ser jag som en farlig grej. Jag hoppas, hoppas, hoppas att det går vägen. Men det känns som dödens grupp, säger han till Metro.

Han berättar att allt satt som det skulle och att det enda han egentligen behöver förbättra innan i lördag kväll är att ta kamerorna bättre.

– I kväll körde jag för att ha jävligt roligt och det var avslappnat och skönt. Men i morgon när det gäller är det fullt fokus. 

En annan som var nervös var Ace Wilder. Hon är ett energiknippe på scenen och har den låt som kanske låter mest 2014. Under det publika genrepet på fredagen fick hon och hennes låt ” Busy doin' nothin” mycket applåder och stöd från publiken vilket lugnade sångerskans nerver något.

– Jag var jättenervös innan jag klev på scenen eftersom det var så mycket publik men det gick bättre än vad jag trodde det skulle göra. Det kändes faktiskt bra, säger hon.

Ace Wilder har varit med och skrivit låten tillsammans med deltävlingens flitigaste låtskrivare Joy och Linnea Deb. Hon har också jobbat som låtskrivare i Tyskland där hon skrivit flera låtar som legat på landets topplistor. Men hon är tveksam om hennes bidrag på lördag hade funkat i Tyskland.

– Tyskarna älskar visserligen pop, men med den här refrängen så vet jag inte riktigt hur det skulle ha gått. Det hade nog inte gått hem, säger hon och skrattar. 

Läs mer: Så här gick fredagens genrep

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro