ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Favoriter, kritik och kuppar – största snackisarna från Andra chansen

Emma Björkman · 8 Mar 2015
Uppdaterad 5 Aug 2019

Förhandstippade favoriter, kritik från flera håll och några kuppar. Här är de fem största snackisarna från Andra chansen i Helsingborg där Linus Svenning, Hasse Andersson, Dinah Nah och Samir & Viktor gick vidare till finalen i Friends arena i Solna.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Förhandsfavoriterna till final

Samir & Viktor var redan på förhand tippade att gå till final i sin duell där de mötte Behrang Miri feat. Victor Crone. Och trots att Samir Badran drabbades av en magåkomma under veckan fick den energiska duon sin revansch från kaoset som präglade deras nummer i deltävlingen i Malmö och tog sig vidare.

Resultatet var inte förvånande, den omsvärmade duon hade stort stöd från sina fans – var killarna än gick möttes de av en klunga med beundrare som ville ta ”groupies” med sina idoler.

2. Kritik

Linus Svenning riktade kritik mot Andra chansens duellsystem och menade att de gav artister med många lyssningar på Spotify fördelar gentemot artister vars låtar inte slagit igenom lika stort sedan de släpptes till allmänheten. Han tyckte att Andra chansen borde ha varit upplagd som en vanlig deltävling där de fyra artister som fått flest röster gick till final. Melodifestivalens exekutive producent Christer Björkman kommenterade kritiken med att det är en “realitet” att vissa artister är mer populära än andra.

3. Tittarstormen

Inte bara Linus Svenning riktade kritik mot Andra chansen. Programmets upplägg fick även tittarna att rasa. Kvällens sändning ändrades i sista minuten men det var i synnerhet det långa Eurovisionmedleyt i början som fick starkast kritik. Bland andra Måns Zelmerlöw och Jonas Gardell tog till Twitter för att ifrågasätta hur SVT hade tänkt.

”Idétorka på Melodifestivalredaktionen?”, skrev Måns Zelmerlöw.

4. Behrang Miris kuppar

Behnrang Miri plockade in 2009 års Melodifestivalvinnare Malena Ernman för att köra i Victor Crones och sitt nummer “Det rår vi inte för”. Men trots operasångerskans uppbackning räckte det inte för att knipa finalplatsen från Samir & Viktor. Behrang Miri deppade dock inte ihop utan tillkännagav istället att han skulle vilja leda tävlingen nästa år. I en intervju med Aftonbladet sa Christer Björkman att han är positiv till artistens ansökan som programledare.

5. Topless för att slå hål på fördomar

I deltävling fyra i Örebro stod Midnight Boy för veckans bara bringa. I Andra chansen var det Loreen som uppträdde med bar överkropp och enbart tejp över brösten.

Med showen ville hon slå hål på fördomar om manligt och kvinnligt och på skärmen bakom henne syntes ett ”hentecken”. Eurovisionvinnarens initiativ hyllades på Twitter och blev där ett av de mest diskuterade ämnena i världen.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro