ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fawn kan bara gå med hjälp av skenor – delar djurvänner i två läger

Karolina Skoglund · 16 Mar 2015
Uppdaterad 16 Mar 2015
Kossan Fawn kan i dag gå tack vare sina skenor på frambenen.

Kossan Fawn kan i dag gå tack vare sina skenor på frambenen. Foto: Woodstock Farm Animal Sanctuary/Youtube


På fredagen uppmärksammade Djurens Rätt historien om Fawn, som tvingas ha skenor på frambenen för att kunna gå. Men kossans öde har visat sig dela djurvännerna i två läger, där den ena sidan menar att det handlar om djurplågeri.

klar

Artikellänk är kopierad

När Fawn föddes ramlade hon ned i betonggolvet, eftersom hennes mamma tvingats föda henne ståendes. Detta gjorde att Fawns knän skadades. Därefter har hon opererats och fått en lång rehabilitering på Woodstock Farm Animal Sanctuary i USA.

Med hjälp av skenor på frambenen kan hon nu nästan röra sig som en ko ska kunna göra, även om hon alltid kommer att halta lite.

Historien, som svenska Djurens Rätt uppmärksammar och beskriver som en solskenshistoria, har nu delat djurvännerna i två läger. Filmen de lagt upp på Facebook har visats närmare 400 000 gånger och fått över 1 000 kommentarer. Bland kommentarerna kan man bland annat läsa:

”Var fan är detta rätt för djuret! De har ju lidit av smärta tills nu! Var fan är djurskyddet!? Avlivats skulle den gjort i samma stund man insåg den hade ont”  ”Sånt här gör ont i mitt hjärta! Varför plåga djuret i ett år?!”

Men nästan lika många kommentarer menar att det är precis tvärt om.

”Hur kan vissa av er säga att det inte är rätt??? Människor som är funktionshindrade avlivas inte utan de får också en chans till ett bra liv. Så varför gäller inte det djur?!” ”Det är så jäkla fint att det finns människor som anstränger sig så pass för djuren”

Moa Richter Hagert är kommunikationsansvarig på Djurens Rätt. – Vi tror inte at Fawn lider. Hon har det tusen gånger bättre än en ko i livsmedelsindustrin.

Hur vanligt är det att man tar hand om djuren på det sätt som man gör med Fawn? – I USA förekommer det en del. Men i Sverige är det väldigt ovanligt. Jag tror att vi har några enstaka farmar som gör det, men då oftast med får.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro