ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Faze-coachen om nyckeln till förstaplatsen på världsrankningen

Erik Glanell · 17 Okt 2017
Uppdaterad 17 Okt 2017
Faxe Clan kammade bland annat hem segern på ESL One New York tidigare i höstas.

Faxe Clan kammade bland annat hem segern på ESL One New York tidigare i höstas. Foto: Patrick Strack/ESL


Faze Clan är världens bästa Counter strike-lag. Efter två raka vinster i dominant stil puttar de ner brassarna i SK från tronen i hltv.org-rankningen.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Esport-tv med Emil ”HeatoN” Christensen här.

När Faze Clan i augusti presenterade sitt nya Counter strike-lag var doften av succé så stark att ingen rimligtvis kunde undgå den. Laget som består av några av de absolut starkast lysande stjärnorna på CS-himlen fick snabbt bära epitetet superlag.

Med vinster i stora turneringar som ESL New York och Eleague Premiere har laget seglat upp i rankingen. Och i måndags hände de som förr eller senare sågs som oundvikligt; Faze Clan intog förstaplatsen i hltv.org:s världsrankning.

– Det betyder mycket att vi får bevis på vårt hårda arbete, vi har tränat enormt hårt för att komma hit. Men nu gäller det att arbeta dubbelt så hårt för att stanna här, skriver lagets svenska coach Robert ”Robban” Dahlström till Metro i ett sms.

pil
Det här är Faze Clan

Nikola ”NiKo” KovacOlof ”olofmeister” KajbjerLadislav ”GuardiaN” KovácsHåvard ”rain” NygaardFinn ”Karrigan” Andersen

Robert ”Robban” Dahlström (coach)

Ett kritiskt moment i den internationella femmans arbete för att nå toppen har varit att bredda sin map pool. När laget var nytt var det tydligt att framför allt AWP-stjärnan Ladislav ”Guardian” Kovács inte riktigt var bekväm med vissa kartor.

Nyckeln till framgången har bland annat varit att träna bort den osäkerheten enligt Robert ”Robban” Dahlström.

– Vi har testat mycket olika positioner och jobbat på vår map pool, vi spelar nu alla sju maps och det har hjälpt mycket, skriver Faze-coachen.

Arbetet har uppenbarligen lönat sig. Under de två tidigare nämnda storturneringarna har Faze Clan inte förlorat en enda karta. Inte. En. Enda. Det är en dominans som i dagens hårda konkurrens är svårt att bortse ifrån.

Finns det något som kan stoppa er nu?

– Det är väldigt svårt att ligga på denna nivå som vi har gjort de senaste två turneringarna, men spelar vi som vi gjort så blir det svårt att stoppa oss. Vi får inte slappna av, vi är inte oslagbara, vi måste fortsätta kämpa och ha båda fötterna på jorden i både framgång och motgång, skriver Dahlström.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro