ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Faze knep IEM Sydney-vinsten i rafflande final mot Astralis

Erik Glanell · 7 Maj 2018
Uppdaterad 7 Maj 2018
Den inhoppande legendaren Richard "Xizt" Landström lyfter priset efter att faze besegrat Astralis i finalen.

Den inhoppande legendaren Richard "Xizt" Landström lyfter priset efter att faze besegrat Astralis i finalen. Foto: Helena Kristiansson/ESL


Faze är IEM Sydneys segrare. Trots 3–0-segern i finalen var det långt ifrån självklart att det skulle sluta just så.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Metro Esport magazine här

IEM Sydney bjöd på en riktigt rafflande final. De två hetaste lagen i Counter strike-scenen just nu, Faze och Astralis, gjorde upp i en bäst av fem. Trots 3–0-vinsten till Faze var det en jämn kamp där både inledande Cache och Overpass gick till övertid.

När matchen sedan gick över till Train bytte finalen karaktär. Från att Faze haft dominanta starter på de tidigare kartorna var det i stället Astralis som fick luft under vingarna och plockade de första tio rundorna som antiterrorister.

Då slog awp-stjärnan Ladislav ”Guardian” Kovács till med en en mot tre-clutch som räddade Faze från ett riktigt haveri.

I halvtid var ställningen 4–11 och Astralis kände doften av en comeback. Vid sidbytet fläktades den doften bort av vinddraget från ett Faze som rusade förbi på poängtavlan.

– Om du ligger under med 0–10 och ingenting fungerar så tar idéerna slut. Du fortsätter göra som tidigare och väntar på att de ska göra ett misstag. Jag tror att någon gjorde ett misstag och det var det som gav oss möjligheten att komma tillbaka, sade Kovács till HLTV efter matchen.

Train slutade med en 16–14-seger till Faze och med det tog de dessutom hem en efterlängtad turneringsseger för laget som flera gånger den senaste tiden fått nöja sig med ett snöpligt silver.

Svenske stjärnan Olof ”Olofmeister” Kajbjer som fick nöja sig med att se finalen från sidlinjen skickade en hälsning till laget och sin ersättare Rickard ”Xizt” Landström.

”Så glad för grabbarna. De förtjänar det verkligen! Stort grattis till laget och särskilt utnämnande till Xizt för att han spelade så bra på så kort tid”, skriver Kajbjer på twitter.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro