ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Faze-stjärnan Olofmeister om nya Dust 2: "Är besviken"

Erik Glanell · 14 Nov 2017
Uppdaterad 14 Nov 2017

Metro Esport träffade Faze clans Olof olofmeister” Kajbjer och passade på att bomba stjärnan med frågor om förberedelserna inför IEM Oakland, om det tuffa klimatet i Counter strike-scenen och mycket mer.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Se när Olofmeister gästade Heaton i Esport-tv här!

För att höra mer om Olof ”olofmeister” Kajbjer tankar om ett svenskt allstar-lag, skrockfullheten och om idolen som blev starstruck – spana in videointervjun!

Hur ser uppladdningen ut inför IEM Oakland?– Uppladdningen ser ut så att vi praccar väldigt mycket hemifrån. Vi har ju så sjukt mycket onlinematcher och ligor som pågår så det är svårt att få till ett bootcamp innan.

Vad har du för förväntningar?

– Förväntningarna på Oakland är att vinna så klart. Det är klart man är nöjd om man kommer till final eller semifinal, men man vill ju alltid vinna och det är de förväntningarna man vill ha också.

I uppladdningen till en turnering, drar man sig då för att visa taktiska grejer i ligaspel?

– Ja, det är klart man tänker på hur man spelar. Men samtidigt är det också väldigt svårt för alla de här ligorna vi spelar har ju väldigt stora turneringar i slutändan som man vill komma till. Det är en balansgång. Man vill kanske inte visa allt, men samtidigt kan man inte förlora.

Det är väldigt mycket turneringar och ligor just nu. Vad tycker du om läget på den fronten?

– Jag tycker att det är för mycket turneringar och ligor och att man borde köra som i vilken annan sport som helst att man skulle ha en stor liga. Sen kan man ha några stora turneringar lite här och var, men nu är det ju turneringar varje helg. Det är till och med svårt för folk som kollar att hänga med. Jag har svårt att hänga med och jag är hur insatt som helst.

Vi har sett många olika resultat den senaste tiden. Hur ser du på konkurrenssituationen i Counter strike just nu?

– Konkurrensen är väldigt stor. Det finns inga lätta lag längre som det kanske fanns förr i tiden. Nu är det svåra matcher hela tiden och man får kämpa för att komma ut ur gruppen.

Du har ju själv varit i den änden när ni hela tiden vann med Fnatic, hur känns det då när konkurrensen blivit mycket jämnare?

– Ja, det är ju tråkigare för mig, det är klart det är. Men det är kul och bra för scenen. Det är ju inte bra om ett lag går och vinner massa turneringar, det är det aldrig.

Vi har också fått se nya versionen av Dust 2. Längtar du efter att få tillbaka den i tävlingsloopen?

– Jag har alltid tyckt att D2 varit skitkul att spela. Det är en map som på ett sätt är väldigt bra för att alla kan spela den och alltid har kunnat spela den. Grejen är att jag är lite besviken eftersom de tog bort den i år och ändå inte har gjort någonting nytt. Det är bara nya grafiker som kommit in. Det kan inte ta så lång tid tycker jag.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro