ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fazer återkallar populär chokladask

Metro-TT · 4 Dec 2012
Uppdaterad 4 Dec 2012
Allt är inte vad det ser ut att vara. Den här chokladasken till exempel.

Allt är inte vad det ser ut att vara. Den här chokladasken till exempel. Foto: Fazer


Godistillverkaren Fazer återkallar chokladasken Fazermint 350 gram eftersom den kan innehålla pralinen Geisha inslagen i missvisande Fazermint-papper. – Det kan vara farligt för allergiker, uppger godistillverkaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Geisha Dark-praliner har felaktigt slagits in i Fazermint-papper.
Geisha Dark-praliner har felaktigt slagits in i Fazermint-papper.Foto: Fazer

"Geisha Dark-konfektens fyllning innehåller mjölk, vetemjöl och hasselnöt som är allergener och kan vara farliga för människor som är allergiska" skriver företaget, om den ovanliga missen.

En hel del godisråttor blir nog förvånade när de tror att de sätter tänderna i en mintpralin och känner smaken av hasselnöt. För i innehållsförteckningen på Fazermintkartongen nämns varken vetemjöl eller nötter.

Förpackningen har dock märkningen "kan innehålla små mängder nötter och mandlar". De askar som återkallas har bäst före-datum den 25 oktober 2013 och har sålts av kedjan Ö & B i Sverige.

De som har köpt den aktuella Fazermint 350 gram med det här bäst före-datumet ombeds returnera den till Fazer Konsumentkontakt.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro