ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

FBI:s vicechef får sparken – dagar innan sin pension

Valerie Kaspersen · 17 Mar 2018
Uppdaterad 17 Mar 2018
McCabe var en av de inblandade i FBI:s utredning av Hillary Clinton, samt Rysslands roll i valet 2016.

McCabe var en av de inblandade i FBI:s utredning av Hillary Clinton, samt Rysslands roll i valet 2016. Foto: IBL


Andrew McCabe tvingas lämna sin position som FBI:s vicechef. – Attacken på min trovärdighet är en del i ett bredare försök att inte bara slå ner på mig personligen utan och att svärta ner FBI, rättsväsendet och underrättelseanställda generellt, skriver Andrew McCabe.

klar

Artikellänk är kopierad

McCabe kan nekas en full pension från justitiedepartementet då han har möjlighet att få ersättning för att sluta, rapporterar Dagens Nyheter.

McCabe var en av de inblandade i FBI:s utredning av Hillary Clinton, samt Rysslands roll i valet 2016. President Trump har vid flera tillfällen öppet kritiserat McCabe.

– Jag har blivit utpekad och behandlad på det här sättet på grund av den roll jag spelat, det jag har gjort och de händelser jag blivit vittne till efter att James Comey sparkades, säger McCabe i ett uttalande.

McCabe lämnade sina arbetsuppgifter redan i januari och skulle vara ledig fram till sin födelsedag, då han även skulle gå i pension.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro