ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Federleys bloggkupp: krävde ny regering – inte

TT · 16 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Förvirring råder sedan Centerns riksdagsledamot Fredrick Federley på sin blogg krävt en regeringsombildning.

Ett experiment hävdade han en stund senare och tog tillbaka delar av sitt inlägg.

I bloggen lovade han att väcka frågan om kravet på regeringsombildning i riksdagsgruppen. Inte sant.

Han föreslog att justitieminister Beatrice Ask och arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin skulle bytas ut mot en folkpartist och en centerpartist. Inte sant.

Senare säger Federley att han ville spetsa till det för att visa att sociala medier har ett genomslag.

Det anser han sig ha bevisat genom att flera representanter för gammelmedierna reagerade på hans inlägg."Seriös tanke"

Kan man lita på dig efter detta?- Ja man kan alltid lita på mig. Det ligger en seriös tanke bakom. Det handlar om att det stora partierna behandlar de små på ett sätt så att de blir stärkta i nästa valrörelse, att storebror ska dela med sig till småsyskonen, men det var inte min huvudsak, svarar han.

Han står fast vid att de små partierna borde få större utrymme i regeringen och att han skulle välkomna en regeringsombildning före valet för att "toppa laget".– Jag tycker också att de fyra partierna ska gå till val som allians för Sverige med fyra separata listor för att se till att ströröster inte faller vid sidan, säger han.

Bakgrunden till att Federleys utspel fick stort genomslag är att de senaste opinionsmätningarna har visat en kraftig uppgång för Moderaterna medan de små partierna backat eller legat still. I

Demoskops mätning från i påskas hamnade både Kristdemokraterna och Centern under fyraprocentsspärren.

Flera riksdagsledamöter som TT talade med om Federlyes två blogginlägg ruskar bara på huvudet.– En dubbel suck, säger moderate riksdagsledamoten Tomas Tobé, också han bloggare.– Utspel som inte är på riktigt försvagar bloggandet. Det man skriver måste vara på riktigt.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro