ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fegt, Manson

Anneli Wikström · 26 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Mansons nya platta innehåller ett par bra spår – men det här är en feg platta.

Mansons nya platta innehåller ett par bra spår – men det här är en feg platta.


klar

Artikellänk är kopierad

Artist: Marilyn MansonSkiva: The high end of low (Interscope/Universal)På ”Eat me, drink me” visade Manson upp en ny och aningen mer sårbar sida. Nu, med bollplanket Twiggy tillbaka i besättningen, är det istället den effektsökande deathdisco-stjärnan som återvänt. Varningsklockorna började ringa redan med smakprovet ”Arma-Goddamn-Motherfuckin'-Geddon”, singelspåret som närmast känns som en parodi. Ett rejält magplask från en artist som uppenbarligen befinner sig i en återvändsgränd. Dessvärre känns även stora delar av fullängdaren som förutsägbara upprepningar, ett tafatt försök att ge publiken vad den vill ha. Manson gör sitt bästa för att leva upp till bilden av sig själv som provokatör men utmanar vare sig textmässigt eller musikaliskt. ”The high end of low” innehåller ett par starka spår, som inledande ”Devour”, men framför allt är det här en feg platta från en artist som borde våga mer.

En ljusstrimma

Artist: DeporteesSkiva: Under the pavement – the beach (Virgin/EMI)Solen håller på att gå upp medan jag skriver det här. En ljusstrimma ligger över skärmen. Och en annan i cd-spelaren. För Deportees norrlandssoul är en strimma av ljus, och starka känslor dolda av en förrädisk sprödhet. De är också tindrande melodier och kärleksfulla balladkörer och snart kommer de att vagga mig till sömns och jag svär på att jag kommer att drömma något vackert.

Igyss bästa på år och dar

Artist: Iggy Pop Skiva: Préliminaires (Virgin/EMI)

Att Iggy Pop är en bokmal är känt sedan länge. Men det är först nu han kommer ut som sådan på skiva.

Inspirerad av Michel Houellebecqs utopiska roman ”Refug” förvandlar sig punkens gudfader till en bluesig "Nightclubbing"-crooner och pratsjunger på franska som Serge Gainsbourg. Personlighetsförändringen rymmer även New Orleansjazz och bossanova.

På köpet har han gjort sin bästa skiva på år och dag.

Vackert – men tråkigt

Artist: Eros Ramazzotti Skiva: Ale e radici (Sony BMG)

Still going strong är ett uttryck som skulle kunna användas när det gäller Italiens stolthet Eros Ramazzotti. Hans förra skiva blev 2008 års näst mest sålda i Sverige och den här lär bli en lika stor succé.

Men trots att jag inte tillhör de 50 miljoner som köpt Eros skivor under åren känns det ändå som att jag hört detta förut.

Det låter som det alltid har gjort.Vackert, romantiskt – och ganska tråkigt. Bra bakgrundsmusik.

Tantig framtoning

Artist: Molly SandénSkiva: Samma himmel (Metronome/Warner)Molly Sandén beskrivs som ett stjärnskott på artisthimlen och jag säger inte emot. Hon har en fantastisk röst och jag jämför henne gärna med Sanna Nielsen.

Men precis som Sanna har Molly en alltför tantig framtoning. Skivan ”Samma himmel” har sina ljusa stunder där två av dem är covers och den tredje känner vi igen från Melodifestivalen. De övriga låtarna är tyvärr ganska intet-sägande.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro