ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fejkade Instagram-konton lockar tusentals

Aron Andersson · 12 Feb 2013
Uppdaterad 12 Feb 2013
Fejkade Instagram-konton lockar tusentals

Fejkade Instagram-konton lockar tusentals


Följ oss och vinn biljetter till New York. Det uppmanar kontot "SAS Scandinavian Airlines på Instagram. Men kontot är fejk.

klar

Artikellänk är kopierad

Kontot med namnet ”SAS Scandinavian Airlines” hade under tisdagen fått 6845 följare. Enligt uppmaningen kommer de 10 000 första följarna få två flygbiljetter till New York med boende på femstjärnigt hotell. 

Men SAS har dementerar uppgifterna både på Facebook och Twitter. – Det är någon som startat ett fejkkonto som inte är vårt, vi uppmärksammade det ganska så snart, säger Rebecka Södergren på SAS pressjour till Metro. – Vi har varit i kontakt med Instagram och bett dem ta bort kontot, men det tar visst lite tid.

SAS är inte det enda företag som utsatts för kuppen. Även för SF har det skapats flera fejkade konton som lockar nya följare med biljetter.

Enligt Svenska dagbladet var det en ung kille från Norge som låg bakom det fejkade SAS-kontot. När han avslöjats uppmanade han alla som lurats att följa honom i stället: ”Följ kungen som lurade dem alla”, skrev han, enligt tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro