ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem appar som kan förbättra dina studier

metro · 1 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Robert Magnusson och Andreas Jönsson, studenter på LTH, utvecklar appar som studenter har användning av i det egna företaget Tezmo.

Robert Magnusson och Andreas Jönsson, studenter på LTH, utvecklar appar som studenter har användning av i det egna företaget Tezmo.


klar

Artikellänk är kopierad

Billigare studiehjälpmedel och bättre studiestruktur. Appar kan spara både tid och pengar.

Med en Iphone eller Android kan du som student ha både studiehjälpmedel och planeringen på fickan. Det har skett något av en boom för applikationer inom kategorin utbildning – det kommer ständigt nya appar som riktar sig till studenter.

Nyligen lanserade bland annat Lunds tekniska högskola, LTH, en gratis Iphoneapplikation, ”LTH-guide”, för att hjälpa nya studenter att hitta i Lund och på LTH:s campus, hålla reda på sina scheman och hitta till sina föreläsningssalar med hjälp av karta. 

Appen ”LTH-guide” togs fram av civilingenjörsstudenterna på LTH, Andreas Jönsson och Robert Magnusson som också är upphovsmännen bakom apparna av den avancerade kalkylatorn Calc it och kalkylatorn för grafer Graph it.– När jag fick en Ipod Touch för ett par år sedan började jag använda en app med kalender som man kan ladda ner scheman i. Där-emot saknade jag bra graf-ritare och en mer avancerad kalkylator.  Så jag och min studiekompis Robert bestämde oss för att själva göra appar som vi saknade. Och det har gått riktigt bra. Framför allt är vår kalkylator en stor succé i Korea, säger Andreas Jönsson.

Fördelen med att använda appar, menar Andreas Jönsson, är att det bland annat tar upp mindre utrymme i väskan.– En kalkylator och en grafritare, exempelvis, är ju ganska stora så då är det en fördel att man kan ha båda i en och samma apparat som får plats i fickan. Dessutom så kostar en bra kalkylator ca 700 kronor medan en app kostar sju kronor, så som fattig student kan man spara in mycket pengar på att köpa en app i stället.

Här är apparna

1. Calvetika

Den snabba kalendern för Iphone och Ipod Touch. Med bara två tryck kan du lägga in noteringar, tentor, föreläsningar med mera i kalendern. Du blir också automatiskt påmind i god tid genom ett alarm.

Pris: 22 kronor.

2. Free Flashcards Study Helper

Med denna app kan du skapa flashcards (typ förhörslappar) i din Iphone. Det är ett bra sätt att förhöra sig själv på inför tentan.

Pris: Finns i 14 olika varianter, från gratis till 22 kronor.

3. Istudiez Pro/Lite

Ordnar ditt schema/din kalender, du håller koll på dina läxor och uppgifter. Varje dag kan du se vilka saker som ska göras, vilka lektioner du har och så vidare. Vann pris förra året.

Pris: Pro kostar 22 kronor, Lite är gratis.

4. Graph it

Ersätter en avancerad grafräknare och innehåller bland annat integraler, SI-konstanter samt klarar av differential, derivata och räkning med rötter. Dessutom går det att exportera graferna högupplöst.

Pris: 7 kronor på Appstore.

5. Calc it

En mer avancerad kalkylator än den som redan finns i Iphone och Ipod touch. Funkar för högre studier i matematik. Har bland annat funktionerna faktorering och trigonometri.

Pris: Finns att ladda ner gratis på Appstore.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro