ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem barer i Göteborg som håller öppet i jul

Emerentia Leifsdotter Lund · 21 Dec 2018
Uppdaterad 21 Dec 2018

Foto: Pixabay


Lusselelle, helga natt, midnatt råder och så vidare. Det är ju så att inte alla varken älskar eller firar jul, men när snön (hoppas, hoppas!) ligger vit och stjärnorna gnistrar är det kanske ändå skönt att ha någonstans att gå. Så, till er alla, från mig, ett gäng andra ställen än hemma att tillbringa dopparedan på.

klar

Artikellänk är kopierad

Heaven23

Heaven23. Tänk att titta ut över hela Göteborg. Tänk att göra det på julafton. Tänk att sitta i en skybar, precis som Mauro Scocco sjunger om i ett ”Julkort från New York”. Det kan bli sant. För Heaven23 har inte bara öppet den 23:e, utan också den 24:e. Du är välkommen, mormor med, din sambo, mambo och även dina grannar. Kanske på en räkmacka, eller så hoppas vi på en med rödbetssallad. Skivsamlar-Anders ska stå för musiken från klockan 21.

Korsvägen, kl 12-01

En anständig jul på Pustervik

Pustervik. Det finns inget gulligare än familjer och andra som fullastade med paket försöker ta sig på spårvagnarna mitt på julafton. Kanske bråkar de. Kanske håller de sams. Från Pusterviks fönster ser du dem på första parkett. Dessutom kan du ta det av ett hejdundrande julfirande, det bjuds på mat, och så skippar vi alkoholen, för den vita julen är bäst, det vet ju alla.

Järntorget, kl 12-20

Dans åt alla!

S.A.K. Julafton tar visserligen slut först klockan 23:59, men för den som bara inte orkar med mer skinka eller Janssons, eller släkt och familj för den saken heller, den kan ta sig till S.A.K och fortsätta firandet där. Dj Ramzi Fennan.

Kungsportsplatsen, kl 22-03

Mer dans åt alla!

Valand. För den som verkligen vill röra på sig efter julmiddagen finns Valand. Där lovar de dans tillsammans med DJ Casca fram till 05. Ringdans kanske undanbedes, men det finns ett dansgolv, bar och om du inte tar med dig din moster lär hon inte heller dyka upp.

Vasagatan 41, kl 22-05

Utan mat en hel julafton

Gyllene Prag. Men vad gör det när Gyllene Prag utlovar både varmt vin och snask. Ingenting. Det här julfirandet är nära på tradition för de som inte vill hänga hemma.

Sveagatan 25, kl 12-16

klar

Artikellänk är kopierad

Emerentia Leifsdotter Lund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro