ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fem bra julbord i Göteborg

Sara Berndtsson · 23 Nov 2018
Uppdaterad 23 Nov 2018

Foto: Pixabay


Nu är det dags att samla vänner, familj eller kollegorna för en stunds avkoppling och gemenskap. Julbordens tid är här! Frossa i grönkål med sjöutsikt, testa dansk ris a la malta eller kliv in i en mexikansk 20-tals värld.

klar

Artikellänk är kopierad

Klassisk jul på Sjömagasinet

Äta här eller ta med hem? Hos anrika Sjömagasinet kan du göra både och. Förutom ett gediget, extra lyxigt julbord där fisk och skaldjur spelar huvudrollen kan du också beställa hem dina favoriter till julafton. Men om du måste välja så bör du slå dig ner till bords, det är det något visst att äta sill vid hamninloppet i Ostindiekompaniets gamla lagerlokal från 1775.

Adress: Klippans kulturreservat, Adolf Edelsvärds gata 5Pris: från 725 kr

Danskt på Kungsportshuset Matbar

Om du tröttnar på den svenska julmaten så har The Concepts systerkrog på Kungsportsplatsen komponerat en julmiddag inspirerad av det bästa från våra Danska grannar. På menyn hittar vi bland annat matjesilltårta, slarvsylta, löjrom och majsanka med røkt smör. Passande nog har de ett stort utbud av både snaps och öl som passar fint till den danska maten. Hela kalaset avslutas med en ris a la malta.

Adress: Östra Larmgatan 18Pris: 495 kr

Grön jul på Green Room

Bland karuseller och tusen juleljus hittar du ett prisvärt julbord för hela familjen som både smakar och gör gott. Green Room var världens första helt vegetariska restaurang i en nöjespark och satsar precis som Lisebergs övriga restauranger på ekologiska och närproducerade råvaror. Upplev julens smaker i grönsakslandet och frossa i grönkål, brysselkål, rödkål och andra godsaker.

Adress: Liseberg, Örgrytevägen 5Pris: 210 kr

Lokalproducerat på Nääs Fabriker

I ett gammalt bomullsspinneri från 1800-talet med utsikt över sjön Sävelången kan du avnjuta ett klassiskt julbord med gröna toner. Skinka och sylta har fått sällskap av vegetariska alternativ och så långt det är går är maten lokalproducerad. Det söta avslutet står Årets konditor Disa Molin för och skulle matkoman bli för påtaglig går det fint att checka in i det anslutande hotellet.

Adress: Spinnerivägen 1, TolleredPris: Från 375 kr

Mexikanska smaker hos Puta Madre

Här säger vi hejdå till den vanliga julsnapsen och hej till nordens största utbud av tequila och mezcal, den mexikanska spriten gjord på agave. Till det äter vi en julmiddag i sex serveringar med mexikanska smaker. Tacos, empanadas, ceviche, frasiga majskroketter och slutligen en rejäl tårtbit. Den mystiska men mysiga stämningen, med sammetdraperier, tunga trämöbler och personal klädda i festliga 20-tals kläder kommer få både kollegor och kusiner att trivas.

Adress: Magasinsgatan 3Pris: från 699

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Berndtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro