ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem bra platser att ha första dejten på i Göteborg

Jesper Lögdahl · 8 Nov 2018
Uppdaterad 8 Nov 2018
Tyska Bron.

Tyska Bron. Foto: Christoffer Falk


Det är kärlekstider i höst! Den 11 november är det singlarnas dag och vad är då bättre än att dejta som aldrig förr. Här är några tips på var du har ett härligt kärleksmöte i helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Björns Bar, Viktoriagatan 12

En dejt på kvällskröken en fredag kräver ett ställe som känns lite intimt och lagom stimmigt så man kan kära ner sig totalt i några timmar. Förslaget är Björns Bar. Gott häng, bra priser och en grym vinlista. Maten är perfekt lätt för att sedan fortsätta kvällen. Eller så sitter ni kvar. De stänger 03.00, nämligen.

Tyska Bron, Tyska Bron 1

Om vi tänker oss en första dejt på en lördag eftermiddag är Tyska Bron ett grymt ställe att träffas på. Här sitter ni inglasade på en bro och ser ut över stora hamnkanalen mitt i hjärtat av Göteborg. Ett glas vin, enkel mat och härligt tjöt. Dessutom är det nära till bussarna och vagnarna i Brunnsparken om man snabbt skulle vilja ta sig hem. Vare sig det är tillsammans eller ensam.

Trädgårdsföreningen, Slussgatan 1

Söndagsdejten har en promenad-aura vilket innebär att man ska traska runt, men att bara gå kan ju bli lite tjötigt så ta er dejt till Trädgårdsföreningen och det vackra Palmhuset. Här är det nämligen på söndag, vid 13.30-rycket, en guidad tur av det 140-åriga växthuset. På 1000 kvadrat är det tropisk värme med exotiska växter och palmer.

Göteborgs Konserthus, Götaplatsen

För den populärkulturelle som vill imponera med konsertbiljetter på en dejt så är ju tipset självklart – gå och se Father John Misty. Kanske är det den bäste och smäktande indireockartisten just nu. På senaste plattan ”God’s favourite costumer” har han för övrigt en låt som heter ”Date night”. Den kommer ni få höra på söndag, gissar jag.

Boulebar Rosenlund, Rosenlundsgatan 8

En söndagsbrunch med någon aktivitet får tillskrivas som bra. Går dejten åt skogen är den över tidigt samt att det är ett bra tillfälle att lära känna en person när man tävlar mot varandra. Således ta er till Boulebar Rosenlund och kasta några klot och njut av deras brunch. Eftersom att det är fransk touch på detta så kanske kärleken spirar extra mycket.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro