ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem bra platser att ha första dejten på i Stockholm

Natalie Demirian · 8 Nov 2018
Uppdaterad 8 Nov 2018

Foto: Pixabay


De flesta kan nog känna igen sig i paniken som uppstår när man ska planera en första dejt med någon. Men lugn, bara lugn. Vi tipsar om fem ställen som nästan garanterat kommer att leda till en bra första dejt.

klar

Artikellänk är kopierad

Promenera på Djurgården

Få saker är så mysiga i vår huvudstad som en lång promenad runt Djurgården. Glöm bara inte att kika i väderapparna i förväg, så att ni inte riskerar att hamna mitt i ett regn– eller snökaos. Varför inte passa på att svänga förbi Rosendals Trädgård för en lunch eller fika i trädgårdscaféet som ligger i ett av växthusen?

Rosendalsvägen 38

Drinkar på Gondolen

Drinkar med en underbar utsikt (trots Slussen-bygget) på Eriks Gondolen slår sällan fel, vare sig det gäller den första dejten eller den tionde. Den här klassiska krogen är känd för sina goda cocktails, men självklart kan du käka gott här också.

Stadsgården 6

Brunch på Greasy Spoon

Det kanske inte är så många som tänker på frukost när den första dejten ska planeras, men det kan vara hur mysigt som helst med längre frukostdejter. Det råder knappast brist på bra brunchställen i Stockholm – ett av dem är Greasy Spoon. Enda nackdelen är att man inte kan boka bord i förväg, så se till att ha en plan b för säkerhets skull.

Tjärhovsgatan 19 på Södermalm eller Hagagatan 4 på Odenplan

Spela spelet

Varför inte spela lite spel med din dejt? På gigantiska Ugglan Boule & Bar hittar du allt från flipperspel till boule, och på tv-spelskrogen N3rds Bar hittar du de flesta spelkonsoller från förr. På båda ställena kan du käka och ölhänga. Obs, inget för dåliga förlorare, om du inte vill visa dina sämre sidor direkt förstås.…

Ugglan: Närkesgatan 6, N3rds: Bondegatan 1

Fotografiska

Om du är nervös inför den första dejten kan det vara en bra idé att åka någonstans där det finns saker att peka på och diskutera, snarare än att behöva titta din dejt djupt i ögonen på en romantisk restaurang och komma på smarta frågor. En dejt på Fotografiska museet löser dina problem. Här det också väldigt generösa öppettider.

Stadsgårdshamnen 22

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro