ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem britter anklagade för terrorbrott

Stockholm TT · 19 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen säger enligt nyhetsorganet BBC natten till fredagen att männen planerat att kidnappa en brittisk muslimsk soldat och de misstänks för minst två terrorbrott. -Fem män från Birmingham anklagas för brott mot terrorlagarna från 2005 och 2006. Männen ställs inför tingsrätten i Coventry under fredagen, sade en taleskvinna för polisen enligt nyhetsbyrån AFP. Tre andra som greps vid Birminghamräden för över en vecka sedan har släppts denna veckan utan att ha några anklagelser hängande kvar över sig.

Polisen måste fatta beslut senast på lördag om den återstående mannen som ännu sitter anhållen. Han måste släppas om polisen inte kan formulera några brottsmisstankar mot honom.

En av de nu frigivna, Abu Bakr, sade till BBC på torsdagen att Storbritannien blivit en "polisstat för muslimer". Premiärminister Tony Blair avfärdade Abu Bakr med att anklagelsen är "helt och hållet fel".

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro