ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem David Lynch-filmer ni inte får missa

Felicia "Fröken tv" Johansson · 12 Apr 2017
Uppdaterad 12 Apr 2017
"Blue velvet" är en av filmerna Fröken-tv tycker att man inte ska missa.

"Blue velvet" är en av filmerna Fröken-tv tycker att man inte ska missa. Foto: Mgm


I väntan på att tredje säsongen av "Twin peaks" ska komma tillbaka efter 26-års uppehåll, varför inte kolla in David Lynch's andra verk. Här är fem filmtips ni inte får missa.

klar

Artikellänk är kopierad

”Blue velvet” (1986)

På en äng nära sitt barndomshem hittar Jeffrey ett avklippt människoöra. Förvirrad över vad han hittat visar han örat för stadens detektiv som råder honom att inte prata med någon om vad han hittat men trotts detta så bestämmer Jeffrey och detektivens dotter sig för att undersöka saken på egen hand.

”Wild at heart” (1990)Sailor och Lulu är förälskade men Lulus mamma hatar Sailor så på en fest skickar hon en knivmördade på Sailor som han slår ihjäl vilket resulterar till två års fängelse. När han kommer ut återförenas han med sin kärlek men hennes mamma vill fortfarande se honom död.

LÄS MER
Fem komediserier du inte ska missa

”Lost highway” (1997)Fred Madison är en saxofonist som under mystiska omständigheter blir dömd för att ha mördat sin fru. En dag försvinner han spårlöst från sin cell och oförklarligt hittar man där i stället Pete Dayton, en ung man utan minne.

”The straight story” (1999)Alvin är en gammal man som lever ett stillsamt liv. När han en dag får veta att hans bror fått en hjärtinfarkt, bestämmer han sig för att åka till honom för att hälsa på men hans fordon är unikt, han åker nämligen dit med sin motorgräsklippare.

”Mulholland drive” (2001)En kvinna och två män är med om en frontalkrock, männen dör och kvinnan klarar sig men drabbas av minnesförlust. Tillsammans med en ung kvinna med skådespelarambitioner ger hon sig av till Los Angeles för att hitta sin identitet.

LÄS MER
Fem nya tv-serier att streama
klar

Artikellänk är kopierad

Felicia "Fröken tv" Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro