ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem fik i Malmö godkända av hipsters

Olle Eriksson · 22 Mar 2018
Uppdaterad 22 Mar 2018
Kao's i Malmö.

Kao's i Malmö. Foto: Kao's/Facebook


Säga vad man vill om hipsters, är det något de kan så är det väl ändå kaffe? Överallt sitter de och sörplar americanos, hukade över sina laptops och flackande med blicken. På dessa fem fik hittar du verkliga posers, så väl som vegan-hippies och äkta original.

klar

Artikellänk är kopierad

Söderberg & SaraMäster Danielsgatan 3, MalmöÄkta, färskt och nybakat bröd, från obesprutat spannmål i södra Sverige. Surdegshipstern äter sig mätt här. Lokalen är liten men stilren och självklart ligger den intill S:t Knuts torg, hipsterns mini-mecka i Malmö. Croissanternas frasfaktor är otrolig!

Kao’sFöreningsgatan 37, MalmöSpännande veganska och nytänkande rätter i stor lokal. Den ständigt förändrade menyn bjuder på mat, brunch, kaffe och öl. Kaos har även stans bästa tårtbitar. Perfekt för sötsuget som slår till på kvällen, de har nämligen öppet till 22 onsdag-lördag.

JordFalsterbogatan 1, MalmöAlla som är någon i Malmö fikar på nyöppnade Jord. Så känns det i alla fall. Varje snygg outfit som kläms in bland havredrycker och rawbollar är planerad in i minsta detalj. Menyn och de knapra öppettiderna lämnar dock en hel del övrigt att önska.

JesusbarenFalsterbogatan 27B, MalmöTänk färgsprakande latinamerikansk kitsch. Kaféet är döpt efter parken på andra sidan gatan. Trots namnet serveras varken rödvin eller oblater. Personalen är supertrevlig och atmosfären gemytlig. Hit tar du alla dina hippievänner som kommer på besök.

Pâtisserie DavidÖstergatan 7, MalmöDet finns väl inget så smaskigt som riktiga franska bakverk? Flera av de mest kända hittar du på Pâtisserie David. Testa en macaron, en éclair och för all del en bit flan. Lokalen är dessutom i mysigaste laget. Kaféet rekommenderas av White Guide.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro