ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem frisyrer till könshåret i sommar

Emma Björkman · 31 Maj 2013
Uppdaterad 13 Nov 2013
Fem frisyrer för den vågade Joel Pierrou, Tove L Kammander, Frida Pålsson och Ricki Schritter bedömer de fem könshårsfrisyrerna. Ricki skulle kunna testa initialerna ”som en kul grej” medan Tove och Joel inte vill kopiera någon av dem. "Jag blev asinspirerad av hjärtat! Jag är en kärlekskrigare så den skulle man kanske bjuda på", säger Frida.

Fem frisyrer för den vågade Joel Pierrou, Tove L Kammander, Frida Pålsson och Ricki Schritter bedömer de fem könshårsfrisyrerna. Ricki skulle kunna testa initialerna ”som en kul grej” medan Tove och Joel inte vill kopiera någon av dem. "Jag blev asinspirerad av hjärtat! Jag är en kärlekskrigare så den skulle man kanske bjuda på", säger Frida. Foto: Marie Kjellander


En välvuxen buske eller ett kalhygge? De två frisyrerna behöver ingen närmare presentation när det kommer till könshår. Men för den som vill testa något nytt har Wkd samlat en panel för en bedömning av fem fantasifulla frisyrer som kan egga i sommar.

klar

Artikellänk är kopierad

Landningsbanan 
  LANDNINGSBANA 3/5 ”Varför inte? Den var fin.” (JP) ”Den känns klassisk. Det är ingen frisyr man skulle rygga tillbaka inför. Alla skulle kunna landa den här frisyren.” (FP) ”Det är en frisyr som alltid har fungerat.” (RS)
Landningsbanan LANDNINGSBANA 3/5 ”Varför inte? Den var fin.” (JP) ”Den känns klassisk. Det är ingen frisyr man skulle rygga tillbaka inför. Alla skulle kunna landa den här frisyren.” (FP) ”Det är en frisyr som alltid har fungerat.” (RS)
Hjärtat 
  HJÄRTAT 4/5 "En rolig grej.” (TK) ”Om jag träffade någon som hade ett hjärta skulle jag bli sjukt nöjd och bara känna kärlek till den personen.” (FP) ”Det här känns lite mer utstuderat och skulle framkalla en reaktion.” (JP)
Hjärtat HJÄRTAT 4/5 "En rolig grej.” (TK) ”Om jag träffade någon som hade ett hjärta skulle jag bli sjukt nöjd och bara känna kärlek till den personen.” (FP) ”Det här känns lite mer utstuderat och skulle framkalla en reaktion.” (JP)
Initialer 
  INITIALER 1/5 ”Förhoppningsvis vet man redan vad den man är med heter. Man vill man bara ha en reaktion av något slag.” (FP) ”Det känns som en möhippe- eller svensexegrej.” (JP) ”Jag förstår inte syftet, vem ska se det och varför?” (RS)
Initialer INITIALER 1/5 ”Förhoppningsvis vet man redan vad den man är med heter. Man vill man bara ha en reaktion av något slag.” (FP) ”Det känns som en möhippe- eller svensexegrej.” (JP) ”Jag förstår inte syftet, vem ska se det och varför?” (RS)
Pilen 
  PILEN 1/5 ”Det här motivet skulle vara okej som t-shirttryck på en gayklubb men jag gillar det inte.” (JP) ”Det här är lite som ’vad fan, tror du inte att jag hittar?’” (FP) ”Jag gillar inte det här, det är inte soft att ha en pil där.” (RS)
Pilen PILEN 1/5 ”Det här motivet skulle vara okej som t-shirttryck på en gayklubb men jag gillar det inte.” (JP) ”Det här är lite som ’vad fan, tror du inte att jag hittar?’” (FP) ”Jag gillar inte det här, det är inte soft att ha en pil där.” (RS)
Flames-tatuering 
  FLAMES-TATUERING 0/5 ”Det här är porrstjärna så det skriker om det.” (RS) ”Duden och donnan med tribals är de som gör en sådan här. Skulle man ta hem en person som hade en sådan här tatuering skulle man dra upp brallorna igen.” (FP)
Flames-tatuering FLAMES-TATUERING 0/5 ”Det här är porrstjärna så det skriker om det.” (RS) ”Duden och donnan med tribals är de som gör en sådan här. Skulle man ta hem en person som hade en sådan här tatuering skulle man dra upp brallorna igen.” (FP)

Joel Pierrou, 21, Tove L Kammander, 26, Frida Pålsson, 24, och Ricki Schritter, 26, sitter i en park i Stockholm för att syna vårt mest intima hår – könshåret.

När kan ämnet komma upp?

– Om en kompis har haft sex frågar man hur det såg ut därnere, säger Ricki Schritter.

– Och nu är det mycket vaxnings-och-rakat-snack för att det är den säsongen, fyller Frida Pålsson i.

Finns det någon allmän uppfattning om könshår i dag?

– Jag upplever inte att det finns så mycket krav. I gayvärlden är det mest trimmat för dudes. Det är som att komma rakad till jobbet, det visar att man tar hand om sig själv, säger Joel Pierrou.

– Under lång tid skulle det vara helrakat men det börjar försvinna, säger Frida Pålsson.

Tove L Kammander tror att det är en åldersfråga.

– Jag var mer känslig när jag var yngre och tänkte mer på hur jag såg ut då, säger hon.

Finns det någon frisyr som anses vara mindre okej än andra?

– Övervuxet, om det är för mycket hår därnere. En allmän uppfattning bland de killar jag känner är att det ska vara som min mustasch – fjunigt, litet och mättande, säger Ricki Schritter.

– Det enda jag kan tänka mig är att om man ska gå ner på någon och mysa men får en massa hår i munnen. Då blir det som ”alltså, jag har redan käkat”, säger Frida Pålsson.

Ska man bry sig om andras åsikter när det kommer till sitt eget könshår?

– Jag tycker att man ska komma på vad man själv vill ha och känner sig bekväm med, säger Joel Pierrou.

– Jag tycker att man ska tänka att vad man vill ha av andra ska man själv ge tillbaka, säger Tove L Kammander.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro