ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem fula djur som slåss för sin överlevnad

METRO · 10 Jun 2013
Uppdaterad 12 Jun 2013

Det är inte bara gulliga och luddiga djur som behöver vår hjälp att överleva. Föreningen för bevarandet av fula djur (The Ugly Animal Preservation Society) har tagit sig an de fula ankungarna i djurvärlden.

klar

Artikellänk är kopierad

Söta pandor tar onödigt mycket plats, anser Föreningen för bevarandet av fula djur som kampanjar för djurarterna som inte har utseendet med sig.

– Vi bryr oss så mycket om däggdjur. Söta, pälsklädda, gulliga saker, säger Simon Watt som är föreningens ordförande på The Times Cheltenhams vetenskapsfestival, enligt tidningen The Daily Mail.

I stället borde vi titta mer åt karismatiska djurarter som Näsapan och den "överkörda" Pipagrodan, menar han.

Föreningen anordnar även stand up-föreställningar där de presenterar några fula favoriter och låter publiken rösta på sina favoriter.

1. Näsapan Näsan står i vägen för den här Borneo-baserade apan som får mindre och mindre mark att leva på.
1. Näsapan Näsan står i vägen för den här Borneo-baserade apan som får mindre och mindre mark att leva på.Foto: Alamy
2. Den kinesisks jättesalamandern Världens största amfibie håller på att ätas till döds. Södra Kina har ätit upp 75 procent av arten, säger forskaren Jamie Gallagher.
2. Den kinesisks jättesalamandern Världens största amfibie håller på att ätas till döds. Södra Kina har ätit upp 75 procent av arten, säger forskaren Jamie Gallagher.Foto: Alamy
3. Flatlusen Flatlusen får betala ett dyrt pris för människans fåfänga. Sydneys största sexualklinik skyller flatlusens utrotningshotade status på på modern bikiniwaxning.
3. Flatlusen Flatlusen får betala ett dyrt pris för människans fåfänga. Sydneys största sexualklinik skyller flatlusens utrotningshotade status på på modern bikiniwaxning.Foto: Alamy
4. Groddjuret Pipa Myersi Grodan, som ser ut som att den blivit överkörd, är under samma hot som Tigern men får inte alls samma uppmärksamhet.
4. Groddjuret Pipa Myersi Grodan, som ser ut som att den blivit överkörd, är under samma hot som Tigern men får inte alls samma uppmärksamhet.Foto: Alamy
5. Nakensnäckan 
  Den färgglada nakensnäckan rör sig graciöst i vattnet och kallas "Spanish dancer" på engelska eftersom kroppen får formen av en flamencokjol. Detta till trots är arten utrotningshotad.
5. Nakensnäckan Den färgglada nakensnäckan rör sig graciöst i vattnet och kallas "Spanish dancer" på engelska eftersom kroppen får formen av en flamencokjol. Detta till trots är arten utrotningshotad.Foto: Alamy
Pandan får oförtjänt mycket uppmärksamhet och kärlek, anser de fula djurens beskyddare.
Pandan får oförtjänt mycket uppmärksamhet och kärlek, anser de fula djurens beskyddare.Foto: All Over Press
klar

Artikellänk är kopierad

METRO
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro