ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem gratissaker att göra i Göteborg

Jesper Lögdahl · 12 Apr 2017
Uppdaterad 12 Apr 2017
Ta en Metro vid Göteborgsoperan och sätt dig och koppla av.

Ta en Metro vid Göteborgsoperan och sätt dig och koppla av. Foto: Adam Ihse/TT


Är pengarna redan slut? Det gör inget. Det finns massor av trevliga saker att göra som inte river hål i plånboken. Här är några fina gratistips i Göteborg!

klar

Artikellänk är kopierad

Världskulturmuseet, Södra Vägen 54.Sedan första januari 2016 är det gratis att traska in på Världskulturmuseet. Just nu är det bland annat en utställning med samtida foton från Afghanistan, korsvägar, en utställning om hållbarhet och livsviktiga val. Så vill ni traska runt och förkovra er, sannolikt i total tystnad, är det ju ett spännande val.

Slottsskogens djurpark, Slottsskogen.Mitt i Slottsskogen finns det, för den som gillar diverse djur, en djurpark. Om något utspridd så ändock en djurpark. Du kan se sälar, pingviner, grisar, hästar och mycket mer. Perfekt att göra en solig söndag. Men kom i håg – mata aldrig djur i bur för då blir personalen vansinnig!

Botaniska trädgården, Carl Skottsbergs gata 22A.Botaniska trädgården är en upplevelse. Här finns det växter och grejer från hela världen. Japandalen och näsduksträdet är personliga favoriter, men klippträdgården och växthusen är heller inte så illa pinkade. Perfekt plats för en trevande första dejt. Glöm inte ta med fika bara.

Flunsåsparken, Sockenvägen, Hisingen.Programmet är inte riktigt satt ännu, och premiären inte avklarad, men den här lilla folkparken på Hisingen har under sommaren en mängd uppträdanden både för vuxna och barn som är totalt gratis. Alltifrån stora artister till lokala förmågor har uppträtt här genom åren och så kommer det så klart att vara även i år. Så håll utkik efter ett program som kommer snart.

Gratistidningar vid Göteborgsoperan.Vakna tidigt, brygg lite kaffe, häll kaffet i en termos och ring din bästa kompis. Sen går du till en spårvagnhållplats och plockar upp senaste Metro, sen tar du dig till, typ, skivbutiken Bengans och lägger vantarna på musiktidningarna Groove och Gaffa. Sen tar du dig ner till Göteborgsoperan vid vattnet bakom Nordstan. Drick ditt kaffe, läs tidningarna och blicka ut över hamnen. Prata med din vän om livets alla stora gåtor och titta på alla andra människorna som strosar längst vattnet. Kan vara ett givande samtal. Om ni inte är oense i massa frågor vill säga. Då kanske det blir en kort paus i livet.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro