ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem höjdpunkter du inte vill missa under Dreamhack

Erik Glanell · 16 Jun 2017
Uppdaterad 16 Jun 2017
Förutom lanet är Dreamhack späckad med e-sporthändelser.

Förutom lanet är Dreamhack späckad med e-sporthändelser. Foto: Anna Hållams/TT


Metros e-sportredaktör Erik Glanell tipsar om e-sporthändelserna du inte får missa under Dreamhack summer i Jönköping.

klar

Artikellänk är kopierad

Brasilianskt topp-besök

Start:Lördag 13:00 mot SingularitySK-gaming är ett av världens absolut bästa lag och att de kommer till Dreamhack i år måste ses som jättelanets största höjdpunkt. När de går in i turneringen är de utan tvekan favorittippade och med den individuella skicklighet som finns i laget bjuder de alltid på ett spektakulärt spel. Alla som gillar Counter strike måste se detta live när de nu ges chansen.

Fnatic x 2

Start:Lördag 10:00Det legendariska Counter strike-laget ska förhoppningsvis med hemmapublikens hjälp få den rätta pushen för att ta sig långt i Dreamhack astro open. Det största hotet är så klart ovan nämnda brassar. Skulle det inte gå vägen för CS-grabbarna kan man i stället sätta sitt hopp till att det helsvenska Heroes of the storm-laget under samma fana. Jag gissar på en andraplacering för båda lagen, men hoppas innerligt på att bli motbevisad.

Sju svenskhopp i Hearthstone

Start:Lördag 11:15Kortspelet nådde nyss 70 miljoner användare världen över. Älskat av såväl proffs som casual-spelarna. Med hela sju svenskar i gruppspelet är chansen stor att vi får se blågult i toppen när HS grand prix ska avgöras. Håll ett extra öga på superstjärnan Jon ”Orange” Westberg som är en av världens högs rankade spelare.

LÄS MER: Heaton berättar: Då var det dags att lägga musen på hyllan

Armada kan försvara titeln

Start: Lördag 10:00Super smash brothers är ett typiskt spel som omöjligt kunde förutspås bli den klassiker som det verkligen har blivit. En ofrivillig e-sportsuccé skulle man kunna kalla det. Extra intressant blir det eftersom att svenske Adam ”Armada” Lindgren skördat seger efter seger i spelet. På Dreamhack är han i farten igen och brorsan, Andreas ”Android” Lindgren är så klart också på plats. Ett måste för alla Nintendo-fans eller de som är lagda åt retrohållet.

Högtflygande på fotbollsplaner

Start:Lördag 16:00Inget ger en sådan tappa hakan-känsla som när man ser Rocket league-proffsen spela. Att det över huvud taget går att kontrollera de raketförsedda bilarna på ett så minutiöst sätt är för mig helt ogreppbart. För den som tidigare bara lirat Rocket league som ett partyspel med vännerna hemma i soffan är det här helt rätt grej att följa under Dreamhack. Inspireras, imponeras, fascineras.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro