ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem höjdpunkter från teknikmässan CES

Gustaf Larsson · 10 Jan 2019
Uppdaterad 10 Jan 2019
LG presenterade en självutvecklande tv under årets CES-mässa.

LG presenterade en självutvecklande tv under årets CES-mässa. Foto: LG/Pressbild


En upprullande tv, ny VR-teknik och en skrämmande sömnsensor. Den just nu pågående tech-mässa CES i Las Vegas bjuder på en hel del teknikgodis. Här är fem av årets stora snackisar.

klar

Artikellänk är kopierad

Tv:n som vecklar upp sig själv

LG:s stora nyhet under mässan är den till synes dolda tv:n, som när man vill konsumera television vecklas ut från en låda – i stället för att en svart klump försämrar vardagsrummets feng shui. Även när den 65 tum stora skärmen är i nedfällt läge (zero view, som tillverkaren kallar det) kan de inbyggda högtalarna användas. När The LG Signature Oled TV R kommer ut på marknaden och hur dyr den kommer att bli är ännu inte officiellt.

HTC presenterar senaste VR-tekniken

Under årets CES visade tech-jätten HTC upp sitt senaste VR-headset. Funktioner och användningsområden håller företaget alltjämt hemliga, men klart att “Vive Cosmos” kommer ut på marknaden i början av året. VR-delen av headsetet kan fällas upp för att användaren lättare kan välja mellan den virtuella och verkliga verkligheten. Den kräver inga externa sensorer, men enligt HTC:s marknadsföring kommer en dator krävas för att koppla upp sig. HTC presenterade även VR-satsningen ”Vive pro eye” under mässan, där användaren styr den konstgjorda handlingen med ögonen.

Träningsverktyget som håller koll

Den majoritet av människor som inte lägger sina sista sparpengar på en personlig tränare, kan i stället investera i den smarta ”Kettlebell Connect” från Jaxjox. Inuti det välutvecklade träningsredskapet finns en inbyggd sensor som man kopplar upp till en app, allt för att hålla koll på att varje repetition du gör blir ordentligt genomförd. Prislappen ligger på dryga 3 500 kronor, och då medföljer sex vikter som man kan ställa in sin styrka utefter.

Kan en smart kettlebell ersätta PT:n? Foto: JaxJox
Kan en smart kettlebell ersätta PT:n? Foto: JaxJox

Spel-laptops från två konkurrenter

Hela två giganter inom tech-världen, Asus och Acer, kom till mässan med sina nyutvecklade laptops ämnade för spel. Asus modell “Rog Mothership GZ700” släpps i maj och har beskrivits som ”en värstingdator” av tekniksajten M3, som menar att dess utvecklade teknik gör att den knappt kan kallas för laptop. Acer ville inte vara sämre de. Till CES kom de med sin nya “Predator Triton 900”, vars skärm som går att konvertera till en platta. Priset? Goda 36 000 kronor.

Hårbandet som håller koll på sömnen

Japp, du läste rätt. Kanske är ”Dreem band” ytterligare ett steg till den av många fruktade ”Black mirror”-verkligheten, där tekniken tar över och integreras i de mest banala av våra vardagssysslor. Som sömn, till exempel. Det sömnbandet gör, vilken man fäster runt huvudet, är att kalkylera hur din hjärna arbetar när du sover, och utifrån det kan det hjälpa dig att få ordning på eventuella sömnproblem.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro