ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem höstiga loppisar och marknader att besöka i Göteborg

Jesper Lögdahl · 5 Okt 2018
Uppdaterad 5 Okt 2018

Foto: Pixabay


Hösten gör sig verkligen påmind och vad passar då bättre än att gå runt i oktobersolen och botanisera på marknader och loppisar? Här är de bästa tipsen för denna syssla i helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Slottsskogsvallen

På stadens kanske största och mest klassiska bakluckeloppis samlas hundratals bilar som öppnar sina bagage och säljer gamla prylar från vindar och källare. Så klart kan du hitta allt möjligt på den enorma grusplanen bredvid Slottskogsvallen. Vare sig du vill sälja eller köpa är det en härlig stämning och trevligt folk. Åk dit på lördag! Slottsskogsgatan 113.

Tjolöholms slott

I helgen är det skördefest på sädesmagasinet på Tjolöholm. Här samlas Västsvenska matproducenter och säljer höstens nyskördade grönsaker samt närproducerade delikatesser. En väldigt trevlig stund för alla, även för barnen. Här finns möjlighet att hälsa på djur, åka häst och vagn och hoppa i sädeshögar. Spännande, minst sagt. Fjärås.

Lindholmen

På lördag är det återigen dags för Lindholmen street market. Här står design med spännande kläder och andra designprylar sida vid sida med en food market där du kan botanisera i både välkänd och okänd mat. Så vill du köpa speciella kläder och samtidigt äta dig mätt är det här platsen att besöka. Anders Carlssons gata 2.

Haga

Bondens egen marknad längs gågatan i Haga på lördag är en perfekt marknad för den som inte vill lämna stan. Här samlas producenter från regionen och erbjuder lokalproducerade produkter. Vill du ha bröd, honung, ost eller kött så hittar du det här. Och eftersom det är mitt i stan är det enkelt att slinka i på något av Hagas alla kaféer. Haga.

Bellevue marknad

Det här är Göteborgs största inomhusmarknad. Här samlas säljare och köpare från klockan 10-15 under lördag och söndag. Med sina 2 000 kvadratmeter är detta helt enkelt en klassisk sommarmarknad fast under tak. Sannolikt finns det något för alla här för det finns hur mycket prylar som helst. Marknaden är dock extremt välbesökt, så var där i tid! Stallmästaregatan 3.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro