ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem hotellbarer att besöka i Göteborg

Jesper Lögdahl · 13 Sep 2018
Uppdaterad 13 Sep 2018
Scandic Opalen.

Scandic Opalen. Foto: Pao Duell


Att hänga i en hotellbar har sedan länge varit det nya svarta. Här är tipsen på de bästa hotellbarerna i Göteborg där du får en god drink och en bra start på helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Opalen, Engelbrektsgatan 73.I kväll, fredag, är det housewarming party på Scandic Opalen där bland annat den nya hotellbaren presenteras. Hela stället har fått en uppdaterad kostym, där originaldesignen från 60-talet då hotellet invigdes inspirerat. Menyerna har uppdaterats och det sägs finnas ett vinrum att tillgå för den som gillar det. En klassiker i stan som är väl värt ett besök.

Riverside, Lindholmspiren 4.Cuckoo’s Nest på Riverside Hotel på Hisingen har prisats för sin inredning, men borde nog också få pris för sina drinkar. Härliga cocktails och en gedigen drinklista som är under ständig utveckling. Och eftersom att detta ligger ett stenkast från tv-huset i stan är det inte helt omöjligt att det dyker upp en tv-kändis i baren. Roligt!

Europa, Nils Ericsonsgatan 21.I Nordstan hittar vi hotell Europa och deras bar och restaurang Hak är mycket trevlig. Det är modernt med spännande inredning och illustrationer på vissa väggar och affischer på vissa. Alltifrån aw till cava-bruncher finns att tillgå och även ibland livemusik. Passar bra efter en shoppingrunda.

Pigalle, Södra Hamngatan 2 A.Bar Amuse är det första som möter dig när du kliver in på det, minst sagt, iögonfallande hotellet Pigalle. Det är som att komma in i ett gammalt rökrum och deras drinkar är något utöver det vanliga. Perfekt aw-häng i en grym miljö innan du går vidare och klubbar.

Riverton, Stora Badhusgatan 26.Tolv våningar upp med utsikt över bland annat stadens hamninlopp, Hisingen och Järntorget ligger View Skybar. Baren har tidigare bland annat varit känd som en mingelplats under den årliga filmfestivalen. Utbudet sträcker sig från en mängd ölsorter till goda drinkar och för den som gillar afternoon tea finns det att tillgå på lördagar.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro