ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem julbord i Göteborg du inte ska missa

Jesper Lögdahl · 8 Dec 2017
Uppdaterad 8 Dec 2017
Här är fem julbord i Göteborg du inte ska missa.

Här är fem julbord i Göteborg du inte ska missa. Foto: TT


Så här i december har vi en hederlig gammal svensk tradition – ät gärna julbord varje dag fram till julafton. Vill man jobba på att hålla denna tradition vid liv kommer här några tips på finafina julbord runt om i stan.

klar

Artikellänk är kopierad

Lilla Spinneriet, Spinnmästarevägen 2, Lindome.

Jag har tipsat om deras bruncher och ger mig nu på deras julbord. Katja Palmdahl, som driver Lilla Spinneriet, jobbar väldigt gärna med ekologiska och närproducerade råvaror. Det är genuin matlagning så väntar er inget annat än kvalité när ni går hit och äter deras julbord som i år fått en italiensk touch. Men boka bord för julbordet för det serveras enbart torsdagar och fredagar.

Sjömagasinet, Adolf Edelsvärds gata 5.

Varför inte satsa på ett julbord där rockstjärnor och andra stora celebriteter ätit middag. På klassiska Sjömagasinet får ni njuta av ett klassiskt julbord med traditionella läckerheter med fokus på fisk och skaldjur. Dessutom i en vacker miljö.

The Green Room, Liseberg.

För den som inte äter varken fisk eller kött finns det ett vegetariskt alternativ. Det är Lisebergs vegetariska restaurang The Green Room som har en julinspirerad buffé. Den är helvegetarisk med både traditionella och nya kreativa rätter.

Jungman Jansson. Önnereds brygga 3.

Vill du sitta och titta ut över ett kylslaget hav och få en känsla av den vintriga skärgården så åk till Jungman Jansson. Där serveras det ett härligt julbord både till lunch och middag. En bit från stan, men väl värt ett besök.

Gothia Towers, Mässans gata 24.

Krister Dahl har ett gott renomé som kock. Han har bland annat vunnit mat-OS fyra gånger. Nu återfinns han på Gothia och där har han i år satsat på ett dignande julbord och, tydligen, ett efterrättsbord av sällan skådat slag. Varje sittning inleds med glöggmingel och underhållning av magikern Rufus Wiena.

Av Jesper Lögdahl, dj & chefredaktör World in Property

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro