ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fem julbord i Malmö värda ett besök

Aurora Percovich Gutierrez · 8 Dec 2017
Uppdaterad 26 Feb 2018
Här är tips på goda julbord i Malmö.

Här är tips på goda julbord i Malmö. Foto: TT


Julen innebär en massa olika saker beroende på vem du är och vissa firar inte jul, men för den som gillar högtiden tipsar vi om julmat.

klar

Artikellänk är kopierad

BouchonAndréelundsvägen 5 MalmöBouchon är den lilla franska pärlan som ligger gömd mitt i stan. Det bästa med Bouchon (förutom maten och vintömmarsöndagar) är att dom har öppet alla dagar i veckan. Julen till ära har de en Menu de Noël (julmeny) med bland annat pilgrimsmusslor, pärlhöns och riz-au-lait.

NamuLandbygatan 5, 211 34 MalmöFör den som tröttnat på klassiskt julbord erbjuder Namu en variant på julmiddagen med 12 smårätter i fyra serveringar som kombinerar jul- och koreanska smaker. Rätterna delas direkt vid bordet och det utlovas fisk, kött, vegetariskt och sött.

LyranSimrishamnsgatan 36 A 21435 MalmöLyran är den väldigt lyxiga kvarterskrogen på hörnan vid Jesusparken. Där väljer de bort julbordets översaltade korvar, skinkor och syltor och fokuserar istället på julmat som lyfter både synen och själen i vintermörkret. Njut av en meny och smält maten på deras ljugarbänk utomhus på Simrishamnsgatan.

ÖverstenRegementsgatan 52 217 48 MalmöFör den som älskar klassiskt julbord finns Översten. Inte nog med att du får njuta av Malmö från Kronprinsens högsta våning, här finns också allt (?) som ett skånskt julbord ska erbjuda: julost, sill och kallskuret, småvarmt, ris a la Malta, gottebord och julkakor.

ShamiatFör den som inte firar jul eller inte gillar julmat kan jag varmt rekommendera Shamiat som är en av mina favoriter i stan. Shamiat har två restauranger i Malmö och man serverar endast syriska maträtter. Mycket är vegetariskt och allt är supergott.

klar

Artikellänk är kopierad

Aurora Percovich Gutierrez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro