ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem julmarknader att besöka i Göteborg

Jesper Lögdahl · 26 Nov 2018
Uppdaterad 26 Nov 2018

Foto: Pixabay


Om en månad är det julafton. Förgyll årets härligaste helg med roliga, härliga och genuina fynd från julmarknader. Eller så går du bara dit och njuter av atmosfären. Här är tipsen på de bästa marknadsplatserna.

klar

Artikellänk är kopierad

Haga, Haga Nygata.

I Haga, längs Haga Nygata, ställer en mängd försäljare till med den traditionella julmarknaden. Från och med i helgen fram tills den 22 december finns det möjlighet att botanisera bland hemmagjorda och lokalproducerade varor, men ta också en titt i butikerna där det finns både trendiga nyheter och spännande vintage. Gör ett stopp på något av alla kaféer när det blir kyligt.

Gunnebo slott, Christina Halls väg.

Tar du en tripp till Gunnebo så kan jag lova att det blir stämningsfullt. Förhoppningsvis kommer det lite snö så omgivningarna blir vackert vitklädda, men även om nederbörden uteblir så är marknaden, som pågår fram till jul, i slottets flyglar och utomhus mycket trevlig. Har du med dig barnen finns det även möjlighet till slottsvisning och tur med häst och vagn.

Auktionsverket kulturarena, Tredje Långgatan 9.

Vissa marknader kanske inte på papperet har den givna julauran, men låt dig inte luras. Á la London, som bara pågår under den här helgen på Auktionsverket kulturarena, erbjuder stadens, sannolikt, mest designade julklappsshopping. Här är det fokus på mode, inredning och konst från ett 80-tal olika designers. Njut även av en kaffe eller ett glas bubbel i arenans vackra bar och känn in julstämningen.

Hönö Klavå, Öckerö.

Att fira första advent i skärgården är ju magiskt. Den första och andra december ställs det till med julmarknad på Hönö Klavå. Från 10.00 till 19.00 kan du julhandla i mysiga butiker, köpa hantverk på marknaden och besöka trevliga restauranger samt tivolit på kajen. Nytt för i år är att skärgårdsbåten Kungsö tar dig tur och retur från Stenpiren i stan. Succéhelg!

Kronhuset, Postgatan 6-8.

Med start första advent fram tills den 22 december är marknad i Kronhuset och Kronhusbodarna mitt i stan. Sägs vara den äldsta marknaden i Göteborg där du kan få genuint hantverk, choklad och mycket, mycket mer. Det bjuds även på underhållning samt möjlighet till en lunch eller en eftermiddagskaffe i Café Kronhuset.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro