ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem män försökte råna 90-åriga damer – jagades bort av vittnen

Joel Linde · 30 Aug 2015
Uppdaterad 30 Aug 2015
Bilden är inte från nämnda händelse.

Bilden är inte från nämnda händelse. Foto: Chris Rout / Alamy


Två damer i 90-årsåldern höll på lördagen på att bli rånade av ett gäng män som låtsades vara döva, när vittnen jagade bort dem och tog tillbaka pengarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i Ljungby i Småland som damerna skulle hjälpa männen som låtsades vara döva, men som i själva verket försökte råna dem. När en man lirkade upp ena kvinnans plånbok ur hennes väska och tömde den på pengar, reagerade ett förbipasserande vittne och kom till undsättning.

Först bad han tjuven lämna tillbaka pengarna, men när denne vägrade och i stället försökte fly, höll mannen i honom. Då blev han sparkad i ryggen av en annan av tjuvarna, och tappade greppet om den förste.

– Jag skulle inte tveka en hundradels sekund på att göra samma sak om det hände igen, säger vittnet som vill vara anonym, till tidningen Smålänningen som först skrev om händelsen på lördagen.

LÄS MER: Mannen hade inga kontanter – tvingades swisha till rånaren

Männen försvann från platsen i en bil, men kvinnans pengar blev åtminstone kvar. Och det var inte bara han som försökte hindra tjuvarna. En annan man sprang efter bilen och lyckades krossa ena bakrutan innan den försvann iväg med de sammanlagt fem tjuvarna.

Polisen har rubricerat ärendet som grov stöld och söker nu efter en bil som saknar ena sidorutan.

– Att se två damer i 90-årsåldern som gråter över sina pengar... det tjuvarna har gjort är helt fruktansvärt, sådant här får inte hända i ett samhälle, säger den första mannen som ryckte in.

LÄS MER: Försökte lägga till sitt rånoffer på Facebook – kändes igen

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro