ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fem museum att besöka i Göteborg

Jesper Lögdahl · 6 Sep 2018
Uppdaterad 6 Sep 2018
Chiharu Shiota, The Distance, på Göteborgs konstmuseum.

Chiharu Shiota, The Distance, på Göteborgs konstmuseum. Foto: Hossein Sehatloy


Att suga i sig lite kultur är aldrig fel. Ta nu denna helg och gå på museum och förkovra er och njut av vackra utställningar. Här är några tips på sevärdheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Kulturnatt

I kväll, fredag, ställer museet i Mölndal till med en kulturnatt. I Kvarnbyn som det lilla området heter som museet ligger i är det underhållning, utställningar och mat. Det blir dans med Twisted Feet, operasång och så klart finns det möjlighet att testa på luffarslöjd och att måla. Festivalen pågår mellan 18.00-23.00 och har fri entré. Mölndals museum, Kvarnbygatan 12.

Japansk chansKonst. Den japanska konstnären Chiharu Shiota har till slutet av september en utställning på konstmuseet och det här är fantastiskt spännande. The Distance är en samling av hennes verk som hon laddar med, bland annat, hennes egen upplevelse av migration. Ett ämne aktuellt nu i valtider när dessa frågor diskuteras friskt. Ta chansen att se detta. Göteborgs konstmuseum, Götaplatsen 6.

Nästa slöjdnivåHantverk. Sedan i våras och en bit in i höst ges utställningen Next Level Craft på textilmuseet. Det är en slöjdutställning som rör sig i gränslandet mellan hantverk, design, mode och konst. Utställningen är skapad av ett fyrtiotal formgivare, konstnärer och slöjdare mellan 20 och 85 år från hela Sverige. Verkar väldigt spännande. Sedan är Borås en fin stad att besöka. Textilmuseet, Borås, Skaraborgsvägen 3.

Samhällets drönareUtställning. Hur påverkar drönarna vårt samhälle? Gå till utställningen Drone Vision så får du svar på frågan. Utställningen bygger på ett forskningsprojekt mellan Akademin Valand, Göteborgs universitet och Hasselbladstiftelsen. Konstnärerna Ignacio Acosta, Mhairi Sutherland och Behjat Omer Abdulla har gjort verk med fokus på teknikens konsekvenser. Hasselblad center, Götaplatsen.

ExperimentshowMaritimans dag. På söndag är det Maritimans dag som passar för hela familjen, men framför allt barnen. Ta er till Packhuskajen och gå en runda på museets olika fartyg, se experimentshower och få guidade turer. Eftersom det är val nämnda dag har de även ordnat ett BarnVal där ungarna får delta i en omröstning. Maritiman, Packhusplatsen 12.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro