ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem museum och utsällningar att besöka i Göteborg

Hanna Jedvik, författare och k · 8 Mar 2017
Uppdaterad 8 Mar 2017
På Göteborgs Konsthall kan man se utställningen "Through the Things We Make".

På Göteborgs Konsthall kan man se utställningen "Through the Things We Make". Foto: Foto: Fredrik Åkum


Är det trist väder, är du uttråkad och kulturellt intresserad? Det finns en mängd museum och utställningar i Göteborg i helgen som är värda att besöka. Författaren Hanna Jedvik listar fem du inte ska missa.

klar

Artikellänk är kopierad

Göteborgs KonsthallGötaplatsenVårens stora utställning ”Through the Things We Make” med konstnärsduon Åsa Norberg och Jennie Sundén får inte missas. Om hemmet och dess material och objekt. Utställningen utforskar gränserna mellan det privata och offentliga, konst och hantverk, samt det praktiska och det intellektuella arbetet.

KonstepideminKonstepidemins väg 6Numera klassiskt ateljéområde vid Linnéplatsen som nu har flera utställningar av konstnären Berit Jonsvik. Bergrummet och Pannrummet är unika lokaler där du kan se Jonsviks installation Telluriska perspektiv 1 – Cosmos, ett underjordiskt rymdäventyr tillsammans med ljudkonstnären Anna Jörgensdotter.

Stefan Karlssons Museum för dålig konstKristinehöjdsgatan 8I en källare i ett flerfamiljshus i Johanneberg har konstnären och curatorn Stefan Karlsson ett galleri i sitt källarförråd. Förra veckan var det vernissage för Elisabeth Erikssons utställning Att hitta titthålen och lyckan i det lilla eller att få lov att vara som Åsnan I-or.

Galleri BoxKastellgatan 10Konstnärsdrivet galleri på Kastellgatan i Göteborg. Alltid är värt ett besök. Just nu pågår utställningen Kopia, kopia, kopia av konstnärerna Hanna Mago Wiklund och Simon Rydén.

Göteborgs StadsmuseumNorra Hamngatan 12Än finns chans att se utställningen Musiklivet i Göteborg 1955-2018 som pågår året ut. Nya basutställningen Göteborgs födelse, 1600-talet sett från sängkanten, finrummet och bakgatan, bådar gott. Öppnar 11 mars.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Jedvik, författare och k
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro