ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem myter om Facebooks Messenger-app

Linnea Holgersson · 14 Aug 2014
Uppdaterad 14 Aug 2014
Myt: Du måste använda Messenger-appen om du vill skicka meddelanden till dina Facebook-vänner. Sanning: Även om du uppmanas att ladda ner den om du använder Facebooks mobilapp till Android eller Iphone kan du undvika det om du använder Facebooks meddelandefunktion på datorn eller på den mobila webbsidan.

Myt: Du måste använda Messenger-appen om du vill skicka meddelanden till dina Facebook-vänner. Sanning: Även om du uppmanas att ladda ner den om du använder Facebooks mobilapp till Android eller Iphone kan du undvika det om du använder Facebooks meddelandefunktion på datorn eller på den mobila webbsidan. Foto: AP Photo/Jeff Chiu


När Facebook nyligen började kräva sina användare att ladda ner Messenger-appen var det många som blev upprörda. Men The New York Post slår hål på fem myter om appen.

klar

Artikellänk är kopierad

Myt: Appens användarvillkor skiljer sig, och är mer påträngande, än Facebooks officiella villkor.
  Sanning: Facebooks villkor för tjänsten är det samma för alla sina mobila applikationer, inklusive Facebook-appen. Det som upprör folk är listan över behörighet som appen kräver när du installerar den till Android, såsom vissa fuktioner i telefonen, kontakter och kalender. Också en del personuppgifter, men det är samma data som de flesta meddelandetjänster har tillgång till.
Myt: Appens användarvillkor skiljer sig, och är mer påträngande, än Facebooks officiella villkor. Sanning: Facebooks villkor för tjänsten är det samma för alla sina mobila applikationer, inklusive Facebook-appen. Det som upprör folk är listan över behörighet som appen kräver när du installerar den till Android, såsom vissa fuktioner i telefonen, kontakter och kalender. Också en del personuppgifter, men det är samma data som de flesta meddelandetjänster har tillgång till.Foto: TT
Myt: Facebook kommer att använda appen för nå din telefons mikrofon och spela in dig.
  Sanning: Appen behöver tillåtelse för att använda din telefons mikrofon och kamera. Men den behöver det för att du ska kunna ringa röstmeddelande, en möjlighet som Messenger-appen tillåter men som den vanliga Facebook-appen inte gör. Samma med kameran, den behöver din tillåtelse om du vill skicka bilder.
Myt: Facebook kommer att använda appen för nå din telefons mikrofon och spela in dig. Sanning: Appen behöver tillåtelse för att använda din telefons mikrofon och kamera. Men den behöver det för att du ska kunna ringa röstmeddelande, en möjlighet som Messenger-appen tillåter men som den vanliga Facebook-appen inte gör. Samma med kameran, den behöver din tillåtelse om du vill skicka bilder.Foto: AP Photo/Eduardo Verdugo
Myt:  Facebook kan styra appen genom att skicka sms eller meddelande utan din tillåtelse.
  Sanning: Enligt användaravtalet kan att Facebook redigera, ta emot, läsa och skicka sms. Men företaget säger att anledningen till att de vill skicka och ta emot sms är för att om du lägger till ditt telefonnummer till kontot så kan du bekräfta att det verkligen är du med en bekräftelsekod som Facebook skickar via sms.
Myt:  Facebook kan styra appen genom att skicka sms eller meddelande utan din tillåtelse. Sanning: Enligt användaravtalet kan att Facebook redigera, ta emot, läsa och skicka sms. Men företaget säger att anledningen till att de vill skicka och ta emot sms är för att om du lägger till ditt telefonnummer till kontot så kan du bekräfta att det verkligen är du med en bekräftelsekod som Facebook skickar via sms.Foto: AP Photo/Jeff Chiu
Myt:  Messenger-appen är ny.
  Sanning: Facebooks Messenger-app har funnits sedan 2011, men det var i april som Facebook började kräva att europeiska användare skulle installera appen om de ville kunna skicka meddelande.
Myt:  Messenger-appen är ny. Sanning: Facebooks Messenger-app har funnits sedan 2011, men det var i april som Facebook började kräva att europeiska användare skulle installera appen om de ville kunna skicka meddelande.Foto: All Over Press

Det var efter ett blogginlägg på Huffington Post som många började tvivla på Facebooks separata meddelande-app Messenger. Blogginlägget spreds på sociala medier där det stod att appen ger Facebook kontroll över din telefon.

Men det är inte riktigt sant. Här är fem myter om appen publicerade av The New York Post:

Myt: Du måste använda Messenger-appen om du vill skicka meddelanden till dina Facebook-vänner.

Sanning: Även om du uppmanas att ladda ner den om du använder Facebooks mobilapp till Android eller Iphone kan du undvika det om du använder Facebooks meddelandefunktion på datorn eller på den mobila webbsidan.

Myt: Appens användarvillkor skiljer sig, och är mer påträngande, än Facebooks officiella villkor.

Sanning: Facebooks villkor för tjänsten är det samma för alla sina mobila applikationer, inklusive Facebook-appen. Det som upprör folk är listan över behörighet som appen kräver när du installerar den till Android, såsom vissa fuktioner i telefonen, kontakter och kalender. Också en del personuppgifter, men det är samma data som de flesta meddelandetjänster har tillgång till.

Myt: Facebook kommer att använda appen för nå din telefons mikrofon och spela in dig.

Sanning: Appen behöver tillåtelse för att använda din telefons mikrofon och kamera. Men den behöver det för att du ska kunna ringa röstmeddelande, en möjlighet som Messenger-appen tillåter men som den vanliga Facebook-appen inte gör. Samma med kameran, den behöver din tillåtelse om du vill skicka bilder.

Myt: Facebook kan styra appen genom att skicka sms eller meddelande utan din tillåtelse.

Sanning: Enligt användaravtalet kan att Facebook redigera, ta emot, läsa och skicka sms. Men företaget säger att anledningen till att de vill skicka och ta emot sms är för att om du lägger till ditt telefonnummer till kontot så kan du bekräfta att det verkligen är du med en bekräftelsekod som Facebook skickar via sms.

Myt: Messenger-appen är ny.

Sanning: Facebooks Messenger-app har funnits sedan 2011, men det var i april som Facebook började kräva att europeiska användare skulle installera appen om de ville kunna skicka meddelande. 

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro