ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem partier samregerar

Mats Bengtsson · 20 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Moderaternas Gilbert de Wendel är föreslagen som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.
Moderaternas Gilbert de Wendel är föreslagen som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.Foto: Mats Bengtsson

Nu är den nya politiska majoriteten i kommunen klar. Den består av Moderaterna. Folkpartiet, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet som tillsammans har 31 av kommunfullmäktiges 61 mandat. Det nya fullmäktige har sitt första sammanträde på måndag den 20 november och då kommer kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens presidium samt hel- och deltidsengagerade förtroendevalda att väljas.• Följande förslag finns:

Gilbert de Wendel (m), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande med ansvar för övergripande ekonomiska och driftbudgetfrågor, näringslivsfrågor, högskolefrågor,information och IT, säkerhetsfrågor samt civilförsvars- och beredskapsfrågor.Tommy Lundin (fp), kommunalråd och kommunstyrelsens 1:e vice ordförande och ordförande i stadsbyggnadsnämnden. Ansvar för fysisk planering, mark-, exploaterings- och bostadsfrågor, investeringsfrågor, lokalförsörjning, besöksnäring och skärgårdsfrågor. Marie Litholm (kd), deltidsengagerad förtroendevald och socialnämndens ordförande med ansvar för folkhälso- och barnkonventionsfrågor samt för det nybildade samordningsförbundet.Raymond Svensson (c), deltidsengagerad förtroendevald och stadsbyggnadsnämndens 1:e vice ordförande med ansvar för övergripande personal och arbetsmarknadsfrågor, demokratiutveckling samt EU- och internationella frågor. Yvonne Radestam (mp), deltidsengagerad förtroendevald och miljönämndens ordförande med ansvar för jämställdhets-, integrations- och mångfaldsfrågor.Martina Mossberg (m), deltidsengagerad förtroendevald och ordförande i barn- och utbildningsnämnden.När kommunfullmäktiges sammanträde i nästa månad kommer man att välja ledamöter till nämnder och styrelser i kommunen.

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Bengtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro