ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem robotar vi hoppas få se i våra hem snart

· 21 Jul 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det är dags att robotarna tar plats i hemmen på riktigt, tycker vi här på metroteknik.se. Här är några robotar vi hoppas kommer att gå från experiment till verklighet inom en snar framtid.

Pannkaksroboten

Motoman drog blickarna till sig när han brassade pannkakor på en mässa i Osaka förra året. Då bjöds det på okonomiyaki, japanska pannkakor som serveras med fiskflarn och majonäs, men det går säkert att få vanliga pannkakor också.

Söt fjärrkontrollsrobot

Toshibas ApriPoco är inte bara ursöt, den ersätter också alla fjärrkontroller i ditt hem. Du behöver bara zappa med fjärkontrollen mot roboten en gång, därefter kan den härma signalen när du säger "sätt på tv:n" eller "släck lyset".

Urstark – men försiktig

Behöver du lite hjälp att komma upp ur sängen på morgonen kanske TwendyOne är något för dig. Ursprungligen är den utvecklad för att ta hand om Japans åldrande befolkning och kan utföra ett antal sysslor. 2015 räknar tillverkaren med att den finns i tjänst.

En Transformer i köket

Den här roboten från Tokyo-Universitetet är inte bara snygg med sitt Transformer-liknande huvud, den kan också utföra en rad sysslor. Låt den göra dig en kopp te på morgonen, avnjut drycken tillsammans med pannkakorna som pannkakrsroboten tillagat. När du är färdig tar den hand om disken!

Låt robotbandet sköta musiken

Levande musik till festen är schysst, men om du verkligen, verkligen vill imponera ska du satsa på ett robotband. För lite mer intima tillställningar finns även en violinistrobot. Samtliga är utvecklade av Toyota.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro