ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem skärgårdspärlor i Göteborg man inte ska missa

Jesper Lögdahl · 16 Jun 2017
Uppdaterad 8 Jul 2017
På Styrsö ligger Café Öbergska vilket Jesper Lögdahl tycker att man ska besöka i sommar.

På Styrsö ligger Café Öbergska vilket Jesper Lögdahl tycker att man ska besöka i sommar. Foto: Instagram/Obergska


Här tipsar Jesper Lögdahl om de härligaste pärlorna i den västkustska skärgården.

klar

Artikellänk är kopierad

Mollösund

Det här lilla samhället ligger på Sveriges tredje största ö, Orust, och är ett fantastiskt fint gammalt fiskesamhälle. Här går det alldeles utmärkt att ta in på Mollösunds Wärdshus eller varför inte bara strosa i hamnen. Här finns caféer och under sommartid kan det finnas visaftnar och livemusik lite här och där. En mycket populär ort under sommaren.

MarstrandTipsade förra veckan om Marsstrands fästning, men den här gången tar vi liksom hela rasket. Den här sommaridyllen ligger på öarna Marstrandsön och Koön så det kanske ju bli en del båt när man åker mellan. Här går det utmärkt att bo på Marstrands Havshotell och äta gott på Lasse Majas Krog på kajen eller varför inte på Johans Krog? Den här Johan är nämligen en extremt charmig man.

KäringönKäringön känns typiskt bohuslänsk. Det är en charmig bil- och mopedfri ö. Här går vi runt bland trähus och bara myser. Det går alldeles utmärkt att bo på Vandrarhemmet Trollhummern eller på Lotshotellet. Vad ska ni äta då, tänker ni? Petersons Krog så klart. Utsikt över havet och skön stämning.

BrännöLasse Dahlqvist skrev om bryggan och den går det ju, som alla vet, att dansa på. Finns dock en del annat att göra. Som att bada till exempel. Ramsdal finns det ett bad som heter och efter det kan ni ju ta en kaffe på Café Husfik som, enligt uppgift, drivs av musikern José Gonzáles syster. Chans till kändisspotting med andra ord.

StyrsöPersonlig favorit. Kliv av båten och promenera till Styrsö Kyrkby och utsiktsberget Stora Rös eller bada på Utterviksbadet med både klippor och sandstrand. Bara att vandra runt ön är underbart härligt. Missar ni båten så ta in på Styrsö Bed & Breakfast eller ta en fika på Café Öbergska. Ett kafé som är känt för att dels vara omskrivet i modemagasinet Vouge och dels för att undertecknad blivit attackerad av en mås under en kaffepaus på nämnda ställe.

Jesper Lögdahl, dj och chefredaktör på World in property

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro