ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem skjutna under sex timmar på onsdagkvällen

Karl Enn Henricsson · 20 Sep 2018
Uppdaterad 20 Sep 2018
Två män skadades allvarligt i samband med en skjutning i området Markbacken i Örebro under onsdagskvällen.

Två män skadades allvarligt i samband med en skjutning i området Markbacken i Örebro under onsdagskvällen. Foto: Privat


På bara sex timmar under onsdagskvällen sköts fem personer på flera platser i Stockholmsområdet och i Örebro. Flera av offren är allvarligt skadade, och polisen utreder en rad fall av mordförsök.

klar

Artikellänk är kopierad

Örebro – två skottskadade

Strax före klockan sex på onsdagskvällen larmades polis till området Markbacken i Örebro. Polisen konstaterade att två män, födda på 90-talet, hade skottskador. Männen ska vara allvarligt skadade, enligt polisen.

– Ett stort område är avspärrat och det är många poliser på plats. Jag har även sett polishundar, berättade en kvinna som bor i området för Metro.

Händelsen rubriceras som mordförsök, och ingen misstänkt gärningsman har gripits.

Bagarmossen Stockholm – två skottskadade

Strax efter klockan elva kallades polis till Bagarmossen i södra Stockholm. Två personer hade skottskador och ytterligare en person hade blivit misshandlad. Skotten hade träffat offren i benen, enligt polisen.

– Jag skulle sova då jag plötsligt hörde flera smällar i rad. Sedan hörde jag att flera personer skrek på varandra och några minuter senare kom polis, ambulans och helikopter, säger en kvinna om bor i området.

– Jag tycker det är obehagligt, och kommer nog vara lite mer vaksam när jag går från tunnelbanan på kvällarna i fortsättningen.

En person misstänks för mordförsök och fyra personer misstänks för grov misshandel, enligt polisen.

Järfälla utanför Stockholm – en skottskadad

Och strax före midnatt larmades polis till området Kallhäll i Järfälla kommun. En skottskadad kvinna hittades utomhus. Hennes tillstånd var allvarligt men inte livshotande, enligt polisen.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro