ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem skottlossningar under allhelgonahelgen

Fredrik Samuelson · 4 Nov 2018
Uppdaterad 6 Nov 2018
Polis i området kring en festlokal i Mölnlycke utanför Göteborg.

Polis i området kring en festlokal i Mölnlycke utanför Göteborg. Foto: Adam Ihse/TT


Under allhelgonahelgen inträffade fem skottlossningar runt om i Sverige. I Uppsala sköts en man till döds och en skadades. I Malmö skadades en taxichaufför och en bostad besköts. Efter skott i Mölnlycke vårdades åtta personer på sjukhus och i Stockholm skottskadades två.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid 21.30-tiden i fredags kom larm om skottlossning i ett bostadsområde i stadsdelen Gränby i Uppsala.

Två män, en i 20-årsåldern och en i 30-årsåldern, hittades skadade på platsen och fördes till sjukhus. Mannen i 30-årsåldern avled senare. Ärendet rubriceras som mord och mordförsök.

Sent på söndagskvällen greps och anhölls en 17-årig man.

– Personen är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Ytterligare förhör kommer hållas med den anhållna personen, säger kammaråklagare Lise-Lotte Tegler, som leder förundersökningen.

LÄS MER
Efter skjutningarna i Uppsala – Linnea, 20: ”Pågår någon slags normalisering”

En skadad i Malmö

Vid 21.30-tiden på lördagen blev en polispatrull stoppad av en taxichaufför på Västra Kattarpsvägen i Malmö, mellan stadsdelarna Persborg och Rosengård.

Taxichauffören uppgav att någon skjutit in i hans bil på en annan adress. Mannen träffades i armen, skriver Sydsvenskan.

Motivet till gärningen var initialt oklart. Ärendet rubriceras som försök till mord. På söndagsmorgonen hade ingen misstänkt person gripits.

Åtta skadade i Mölnlycke

Strax efter klockan 21 på lördagskvällen kom larm om skottlossning runt en festlokal i Mölnlycke utanför Göteborg.

Åtta personer togs till sjukhus. Sex av dem hade skottskador och två var misshandlade. En av dem var allvarligt skadad. Men polisen utesluter inte att fler kan ha skadats som inte sökt sjukhusvård.

Totalt greps 13 män i åldrarna 25 till 50, skäligen misstänkta för mordförsök och grov misshandel. En av dem hade inte förhörts, de övriga anhölls. En släpptes senare då misstankarna mot honom minskat.

Polisen skriver på sin hemsida att festlokalen och de involverade har kopplingar till en mc-klubb. Enligt åklagaren kan en konflikt mellan en Hells Angels-gruppering och ett lokalt, kriminellt gäng vara orsaken till skottlossningen.

Undkom skador efter skott i Malmö

Vid 22.30-tiden i lördags fick polisen larm om flera höga smällar från ett bostadsområde i stadsdelen Holma i Malmö. I ett bostadshus hittades skotthål.

Enligt polisen var det folk hemma när händelsen inträffade men ingen skadades.  Ärendet rubriceras som mordförsök. Inledningsvis fanns ingen misstänkt.

Två skadade i Stockholm

Klockan 17.18 på söndagen fick polisen in samtal om skottlossning utomhus på Olshammarsgatan i Hagsätra i Stockholm. Två personer skadades och fördes till sjukhus med oklara skador.

Enligt initiala uppgifter var det minst två gärningspersoner, varav minst en var beväpnad med ett pistollikande föremål. Ett tvåhjuligt motorfordon, troligen en moped, ska i hög hastighet ha lämnat idrottsplatsen i Örby vid tidpunkten.

Ingen var inledningsvis gripen.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro