ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem snackisar från andra chansen

Anneli Wikström · 5 Mar 2017
Uppdaterad 5 Mar 2017
Så var starfältet i finalen äntligen klart.

Så var starfältet i finalen äntligen klart. Foto: Pontus Lundahl/TT


Loreen slogs ut, The Fo&o höll hela vägen och finalens startnummer. Här är fem snackisar från Melodifestivalens andra chans.

klar

Artikellänk är kopierad

Loreen

Hon var storfavorit redan innan tävlingen och när hon snopet nog fick ta en sväng förbi Andra chansen tänkte många att det bara var en tillfällig plump i protokollet. För nog skulle Loreen ta sig till finalen? Eller? Nej, tydligen inte. När den sista duellen skulle avgöras, den mellan Anton och Loreen, så fick den före detta Eurovision-vinnaren, med en av årets starkaste låtar, se sig utslagen. Ovärdigt om ni frågar mig. 

Anton Hagman

18-åringen från Västerås gick upp på scenen med sin gitarr och sjöng sin trallvänliga ”Kiss you goodbye”. Inga krusiduller. Inga konstigheter. Och svenska folket klappade sina chipskladdiga händer av glädje och hjärtröstade så det sprakade i tv. Jag vet inte vem som såg mest förvånad ut över att han slog ut Loreen, han eller hon, men det var gissningsvis inte ett resultat som var givet på förhand för Anton Hagman.

The Fo&o

Det finns en sorts superhajp över The Fo&o. De har ett rykte om sig att vara ”hur stora som helst” med ”hur många fans som helst”. Jag har ingen aning om dess storhet men de är i alla fall en av få grupper som har tagit sig långt utan en enda hit. Det var mycket snack inför duellen mot De vet du. Skulle humorgruppen tvåla till supergruppen och sätta stopp för finaldrömmarna? Men The Fo&o höll hela vägen och står i Friends arena med sin första så kallade hit i bakfickan. 

Programledarna

Att det är David Lindgren som mer och mer tar över programledarrollen i Melodifestivalen är tydligt. Hasse har liksom diskret fasats ut och Clara Henry har mindre och mindre tv-tid. Och det märks att David växer med sitt uppdrag, självförtroendet går snart att ta på. Dock vill vi se mer av Clara och gärna mer av hennes humor. Nu har hon fått klä på sig den förnuftiga kloka kostymen bland de lite ”tokiga” killarna. 

Finalfältet

Så var starfältet i finalen äntligen klart. 12 låtar ska slåss om vem vi ska skicka till Eurovision i maj. Ace är först ut, Owe sist. De mest åtråvärda startnumren. Christer Björkman sa i en intervju till Expressen på lördagkvällen att han förstått att det finns några favoriter till segern och han ville inte lägga dessa först och sist för att ge någon fördel. Om ni frågar mig heter dessa favoriter Wiktoria, Nano och Robin. Och så Jon Henrik som också kommer att bråka där i toppen.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro