ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fem snackisar från andra deltävlingen i Melodifestivalen

Anneli Wikström · 12 Feb 2017
Uppdaterad 12 Feb 2017

Foto: TT


Ett medleynummer med en pappakropp, ordet "fuck" och en veteran som gick mot strömmen. Här är fem snackisar från Melodifestivalens andra deltävling i Malmö.

klar

Artikellänk är kopierad

1. David Lindgrens medleynummer

I den andra deltävlingen blev det äntligen lite klass på mellanakten. David Lindgrens medley där han rev av 24 schlagerlåtar på 4 minuter var både bra, underhållande och roligt… 

2. Manuset

…men man kan inte göra en höna av en fjäder. Manuset, som skrivs av ett helt gäng personer enligt SVT:s sajt, är fortfarande bedrövligt. Hur kan något av det roligaste de här personerna kommer på vara att Hasse Andersson ska sitta och äta bulle i publiken eller att en kör sjunger tack till tittarna för att de röstar? Sluta! 

LÄS MER: Fem snackisar från första deltävlingen

3. Lisa Ajax ordval

Lisa Ajax sjunger ordet ”fuck” i sin låt och plötsligt blev det veckans mest omdiskuterade ord. Vi svenskar förstår tydligen inte hur grovt ordet egentligen är i det engelska språket och i Eurovision är det inte ok att använda det i en låttext. Lisa var bra och jag tror hon kommer att vara i finalen i mars men det var faktiskt rätt onödigt att använda ordet så upprepande. Låten hade varit lika bra om hon bara hade sjungit ”I dont give a…”. Vi hade fattat poängen ändå. 

4. Pontare

Många trodde att de äldre hade gjort sitt i Melodifestivalen. När hjärtappen gjorde entré fick de yngre makten och veteraner som tidigare vunnit Mellon slogs ut en efter en. Se bara på Perrelli som hamnade sist förra deltävlingen. Men Roger Pontare vandrade inte riktigt samma väg. Han bet sig fast och slutade på en hedrande femteplats. Det blev ingen startplats i finalen som i hans glansdagar men han visade ändå vart skåpet ska stå på något sätt. 

LÄS MER: Låtskrivarnas bästa tips: Så gör du din egen Mellolåt

5. Ingrosso 

Om du trodde att du hade sett nog av familjen Wahlgren/Ingrosso så trodde du väldigt fel. I år var det dags för Pernillas näst yngsta barn, Benjamin Ingrosso, att debutera i tävlingen som gjorde båda hans föräldrar till stjärnor med ”Piccadilly circus” 1985. Och Benjamin seglade raka vägen till finalen med sin snyggt producerade Timberlake-doftande låt ”Good lovin”. Välförtjänt om ni frågar mig.

LÄS MER: Åtta kärlekspar som charmat Mellopubliken

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro